Dorostům U19 a U17 začala jarní část ligové sezony v Ostravě. Starší kategorie získala na hřišti Baníku bod, sedmnáctka zde padla. Ostatní dorostenecké kategorie hrály přátelské zápasy, osmnáctka si poradila s Doubravkou vysoko 6:1.

Baník Ostrava U19 – FCVP U19 3:2pen.
Branky: 58. Mooc, 82. Tůma – 11. Štursa, 23. Štursa. Penalty: 3:2.
Sestava FCVP: Mařík – Svoboda (C), Míka, Čihák, Žilák – Uzlík, Šulc, Petr – Štursa (66. Plecitý), Vrba (82. Patrovský), Selnar.
Hodnocení trenéra Jiřího Žiláka: „Po vlažném úvodu jsme si vytvořili převahu a šance. Dvakrát se trefil Štursa a další možnosti ke vstřelení gólu měli Míka, Vrba a Selnar. Ve druhém poločase jsme po zbytečné standardní situaci nechali domácí snížit. V naší hře začalo přibývat nepřesností a nᚠvýkon nebyl zdaleka tak dominantní jako v poločase prvním. V 82. minutě Ostrava po rohovém kopu vyrovnala. V závěru nám vedení mohli vrátit Patrovský a Selnar, ale neproměnili. V penaltovém rozstřelu byli šastnější domácí.“

FOTOGALERIE ZDE

Baník Ostrava U17 – FCVP U17 3:0
Branky: 27. Šafář, 53. Kulig (pen.), 62. Barkov.
Sestava FCVP: Bleha – Halász (C) (50. Václavík), Fišer, Strmiska, Petrmichl – Kuhajda (50. Lehký), Ruda, Kodýdek (66. Dotzauer) – Koželuh, Koranda, Pecháček (66. Pavlík).
Hodnocení trenéra Josefa Parláska: „Utkání hrané ve vysokém tempu. My jsme byli v útoku málo nebezpeční, v zajímavých situacích jsme nedokázali vůbec zakončit a naopak v defenzivě jsem se dopustili individuálních chyb, které soupeř potrestal.“


Přátelské zápasy:
FCVP U16 – Norimberk U16 2:3 (Krátký, Pešek)
FCVP U18 – Doubravka U19 6:1 (Kepl 2, Kotěšovec, Kavka, Popovič, Bartůněk)

Foto: David Koranda