Je to tady, jarní část sezony 2018/2019 startuje! Viktoria se v rámci 20. kola FORTUNA:LIGY představí na hřišti Mladé Boleslavi. Co od duelu očekávají trenér Pavel Vrba a bývalý hráč středočeského týmu Aleš Čermák?

Z převázně remízového španělského soustředění si Vrba hlavu nedělá. „Samozřejmě nás to netěšilo, ale příprava je příprava a se soutěžními zápasy se to nedá vůbec srovnávat. Vzali jsme si z toho věci, které chceme zlepšit. Je lepší, že jsme je objevili už v přípravě,“ vysvětluje.

Hráči se na start jarní části sezony velmi těší. „Je lepší, že příprava byla kratší a ostré zápasy se hrají dříve. Všichni se moc těšíme, je příjemné, že sezona už opět začíná,“ říká Čermák, který v Mladé Boleslavi působil v sezoně 2015/2016 na ročním hostování. „Znám tam ještě nějaké kluky, navíc tam teď přišli i dva od nás,“ dodává.

Jaký duel očekává kouč Pavel Vrba? „Doufám, že to bude dobrý fotbal, který bude lidi bavit. Z naší strany chceme udělat vše pro to, abychom již od prvního jarního kola naháněli Slavii, i když víme, že to bude strašně těžké. Doufám ale, že se ukáže, že jsme dobře připraveni a těžký začátek zvládneme,“ přeje si. „Bude to těžké utkání. Mladá Boleslav jednou někde prohraje a pak dá doma soupeři třeba čtyři góly, je to nevyzpytatelný soupeř a nebude to lehké. Samozřejmě ale chceme vyhrát,“ doplňuje ho Aleš Čermák.

K dispozici bude mít trenér už i nové posily (kromě zraněného a potrestaného Erika Pačindy). „Jsme rádi, že jsme ofenzivu posílili a zvětšily se naše možnosti v této fázi. Je hodně pravděpodobné, že některé z posil nastoupí od začátku. Doufám, že nás tedy přesvědčí o tom, že jsme udělali dobře s přivedením těchto hráčů do Plzně,“ přeje si kouč.