29. 8. 2024    Zápas

Evropská liga zpátky v Plzni! Viktoria zvítězila také ve Skotsku a zajistila si ligou fázi

FC Viktoria Plzeň

Play-off / Čtvrtek 29. 8. 2024, 20:45 / Tynecastle Park

Play-off / Čtvrtek 29. 8. 2024, 20:45
Tynecastle Park

Heart of Midlothian FC

0:1

(0:0)

FC Viktoria Plzeň

statistiky

Diváci:

Viktoria se k odvetě play-off Evropské ligy vydala do Skotska. Proti Hearts hájila jednobrankový náskok, který si vytvořila před týdnem v Doosan Aréně. Zápas v Tynecastle Parku rozhodl jedinou brankou večera LukᚠČerv. Viktoria si zahraje ligovou fázi Evropské ligy!

První střelecký pokus odvety play-off Evropské ligy si připravili domácí, konkrétně Cameron Devlin. Jeho pokus mířil vysoko nad branku. V osmnácté minutě si svou první střelu dnešního večera připsala také Viktoria. Do balonu se z přibližně osmnácti metrů opřel Pavel Šulc. Jeho rána ale mířila nad branku brankáře Hearts.

Další nebezpečná situace přišla až ve třicáté šesté minutě. Marián Tvrdoň dokázal vyboxovat dlouhý aut, ale pouze na dalšího z protihráčů. Po mele nakonec pálil jeden z domácích. Tato rána mířila také nad branku. Pět minut před koncem první půle zahrála Viktoria nacvičenou standardní situaci. Kalvach našel lobem Vašulína, který balon na zadní tyči vrátil zpět do ohně. Ten se odrazil k Dwehovi, který vypálil. Jeho střela byla nakonec zblokována. Chvíli před koncem prvního dějství vytáhl brankář Gordon ránu Vašulína. Do kabin se odcházelo bez branek.

Úvod druhého poločasu žádná větší příležitosti nepřinesl. Hra plynula bez zakončení na obou stranách. To přišlo až v šedesáté třetí minutě. Kenneth Vargas vystřelil v akrobatické pozici, jeho rána mířila vedle. Chvíli poté se do gólovky dostal Daniel Vašulín. Fantasticky ho vyčapal Craig Gordon, který podržel svůj tým.

V sedmdesáté čtvrté minutě předvedl své umění také Marián Tvrdoň. Svým dvojzákrokem fantasticky podržel svůj tým a čisté konto Plzně. Krátce poté už bylo v Tynecastle Parku veselo. Honza Kopic zatáhl balon z pravé strany. Poslal ho na Matěje Vydru do šestnáctky. Od něj se dostal míč až na Vašulína, který balon ještě přiukl na Lukáše Červa. Jeho přízemní pokus zapadl k levé tyčce a rozvlnil sí.

Viktoria si svůj náskok udržela a zvítězila na skotské půdě 1:0. Plzeň si zahraje ligovou fázi Evropské ligy!