FC Viktoria Plzeň se ve čtvrtek 24. listopadu 2016 utká v pátém utkání základní skupiny Evropské ligy s AS Řím. Fanoušci, kteří mají v plánu vyrazit podpořit červenomodré přímo do Itálie, by se měli držet bezpečnostních pokynů, které pro toto utkání vydala italská policie. Navíc mohou využívat autobusovou dopravu pro převoz z centra Říma na Stadio Olimpico.

Příznivci Viktorie si budou nejpravděpodobněji po čtvrtek užívat pobyt v hlavním městě Itálie a policie pro ně připravila kyvadlovou dopravu, pro následný snadnější přesun z centra města na stadion. Od 16 do 19 hodin budou moct využívat autobusovou dopravu, která je určena speciálně pro fanoušky z České republiky. Vyjíždět budou z Piazzale delle Canestre (viz mapa ve fotogalerii) a pojedou přímo na Stadio Olimpico. Jsou zdarma a fanoušci se touto kyvadlovou dopravou mohou svézt i po skončení utkání.

Pití alkoholu je v historickém centru Říma povoleno v podstatě jen v barech a restauracích. Na veřejnosti je pití alkoholických nápojů zakázáno v následujících místech: piazza di Spagna, piazza Mignanelli, piazza del Popolo, Scalinata di Trinità dei Monti, via Frattina, via Condotti e piazzale delle Canestre.

Přímo na stadionu platí stejná pravidla jako na většině dalších evropských fotbalových stáncích. Vnášet se nesmějí zbraně, lahve, nápoje, alkohol, pyrotechnika, velké deštníky a vlajky na kovových či dřevěných tyčích. 

Fotogalerie