FC Viktoria Plzeň se ve čtvrtek 22. října 2015 utká ve třetím utkání základní skupiny Evropské ligy s Rapidem Vídeň. V Rakousku se střetnou týmy, které vyznávají podobný styl fotbalu a diváci se tak podle předpokladů mohou těšit na moderní útočnou hru.

„Vypadá to tak, že nadcházející dva zápasy jsou pro nás zásadní směrem k postupu. Rapid má šest bodů, my tři. Karty jsou jasně rozdané. Očekávám vyrovnaný souboj, protože když jsme viděli Rapid na videu, hraje podobně jako my,“ říká brankář Matúš Kozáčik. 

Pro slovenského gólmana bude zápas speciální, protože na opačné straně hřiště bude stát jeho reprezentační kolega Ján Novota. „Bavili jsme se o tom spolu už po losu. Nemyslím si, že to bude mezi námi nějak přehnaně prestižní. Slíbili jsme si, že si vyměníme dresy, tím to završíme," popisuje Kozáčik. 

Proti Rapidu Vídeň nemůže kvůli karetnímu trestu nastoupit jinak stabilní člen obranné řady Václav Procházka, jeho místo tak zaujme LukᚠHejda. „Stalo se i v minulosti, že nám vypadli ze sestavy stabilní hráči a dokázali jsme je nahradit. Lukᚠi Honza Baránek jsou sice mladší, ale už mají odehráno hodně zápasů. Zkušenosti mají, takže myslím, že vše bude v pohodě,“ dodává brankář Viktorie.

Na Ernst Happel Stadium by mělo ve čtvrtek přijít až 40 tisíc fanoušků, z toho téměř tři tisíce budou tvořit příznivci českého týmu. „Věřím, že atmosféra bude skvělá, by se jedná o stadión, kde jsou ochozy daleko od hřiště. Doufám, že našim příznivcům uděláme radost," uzavírá Matúš Kozáčik.

Fanoušci, kteří jedou do Vídně podpořit Viktorii se mohou zúčastnit fotosoutěže #ValimeNaViden. Kromě vstupenek na domácí ligový souboj se Spartou Praha je mezi cenami například také podepsaný dres FC Viktorie Plzeň. Více info ZDE.

Fotogalerie