Podzimní část už skončila také všem ženským výběrům FC Viktorie Plzeň. Nejlépe si vedou starší žačky, které jsou na třetím místě tabulky, a postup do jarních bojů o celkové prvenství by jim neměl uniknout. Více v rozhovoru s trenérem žen Karlem Radou.

Ženy

Jak hodnotíte podzimní část?
Víme, že umístit se v první čtyřce už se nám asi nepovede. Vyhráli jsme tři zápasy, dva remizovali a šestkrát jsme prohráli. Určitě jsme mohli získat více bodů, ale i tak jsme na pátém místě s dostatečným náskokem před ostatními. To nám dá na jaře klid do bojů o udržení v první lize. Na podzim jsem byl hodně spokojený se zápasem proti Slovácku, které bylo náročné, a holky ho zvládly. Slovácko patří k nejlepším týmům u nás.

Jsou v týmu žen nějaké hráčky, které byste pochválil?

Spíš bych hodnotil tým jako celek, možná brankářka Michaela Radová, která nás vždy hodně podržela.

Kdy začíná příprava na jarní část?
Tady bych to spojil s juniorkami. Znovu do tréninku děvčata nastoupí 9. ledna 2017, během prosince si budou plnit individuální plány. V přípravě nás čeká klasické běhání v Plzni a také soustředění.

Juniorky

Jak hodnotíte podzimní část?
Dorostenky měly během podzimu výkyvy výkonnosti. Několikrát odehrály bezvadné zápasy a jindy nepochopitelně propadly. Určitě jsme chtěli mít více bodů, ale bohužel když nám vypadnou důležité hráčky například kvůli zranění, tak je to hodně znát. Nicméně stále mohou děvčata postoupit do bojů o titul a věřím, že se nám na jaře podaří při nejmenším udržet čtvrté místo.

Jsou v týmu juniorek nějaké hráčky, které byste pochválil?
Gabriela Šlajsová je rozdílová hráčka. Má dobrý výběr místa v útoku a dává hodně gólů. Drží se i v popředí tabulce střelkyň. Když ona nehraje, tak je pro nás velký problém se střelecky prosadit.

Starší žačky

Jak hodnotíte podzimní část?
Starším žákyním se podařilo vyhrát 6 z devíti zápasů a jsou na třetím místě. To jim zajistí postup do bojů o celkové první místo. Holkám věřím, že se jim podaří postupové místo udržet, mají opravdu dobrý tým. Dokáží zvládat zápasy, i když některé holky kvůli zdraví nebo osobním důvodům skončily.

Jsou v týmu starších žákyň nějaké hráčky, které byste pochválil?
Anita Ajazi je určitě hodně šikovná. Dává plno gólů a jsme rádi, že ji máme v týmu.

Mladší žačky

Jak hodnotíte podzimní část?
Mladší žákyně ještě samozřejmě mohou na jaře zabojovat, jsou na pátém místě a ztrácí na postup čtyři body. Na jaře je ještě čekají tři zápasy. Z devíti zápasů čtyři vyhrály, jednou remizovali a čtyřikrát na body nedosáhly.

Přípravka

Jak hodnotíte podzimní část?
Před sezonou to vypadalo, že budeme mít v přípravce hodně málo hráček, ale nakonec se to krásně zaplnilo. Je tam okolo osmnácti hráček, což jen dokazuje, že o fotbal je mezi děvčaty v Plzni zájem. To nás moc těší a navíc se jim na podzim podařilo vyhrát dva turnaje.