Žákovský tým do 12 let skončil v lize druhý, když na jaře neprohrál ani jedno utkání a zároveň se stal nejlépe střílejícím týmem. O rok starší kolegové byli čtvrtí. Týmy U14 a U15 hrály skupinu o udržení, v té si ale počínaly bez větších potíží.

U12


Trenér Martin Vísner zhodnotil jarní část z několika pohledů: „Ohledně herních cílů jsme se chtěli dále rozvíjet v útočné i obranné fázi. Především v obranné jsme pracovali na situacích 1 na 1, vzájemném zjišování a přebírání hráčů. Ke konci jarní části jsme zkoušeli i jiné rozestavení, které kluci i díky své herní inteligenci dobře pochopili.“

V lize viktoriáni do 12 let skončili druzí o čtyři body za Spartou. Ve 22 zápasech ale dali 241 branek, v čemž byli nejlepší. „Bohužel jsme však na několika turnajích tyto kvality nepotvrdili a často skončili těsně pod stupněm vítězů. V příštím roce bychom chtěli zapracovat na variabilitě rozehrávky při různém rozestavení a dokázat v průběhu utkání rychleji reagovat na postavení soupeře,“ říká kouč Vísner, jenž závěrem poděkoval hráčům, rodičům a všem, kteří podporovali jeho celek.


U13


Žáci do 13 let skončili v tabulce čtvrtí. „S týmem končíme po čtyřech letech spollupráce,“ řekl trenér Filip Linhart. „V letošní sezoně si kluci vyzkoušeli hru na velké hřiště, na které budou od další sezony přecházet. Dále nám od podzimu ubyl kolega trenér Vojta Křelina, přesto kluci udělali velký kus práce a zvládli těžké zápasy s kvalitními soupeři. V poslední řadě se zintenzivnila spolupráce s Regionální fotbalovou akademií Plzeň,“ pochvaluje si kouč společně se svým asistentem Markem Čelišem.

„Sezonu hodnotíme z pohledu sportovního jako vydařenou. Stejně tak i vzhledem ke zdraví, neb se nám vcelku vyhýbala zranění. Popřejme klukům mnoho štěstí na jejich další fotbalové, ale i životní cestě,“ vzkazují trenéři třináctky.


U14


„V této sezoně jsme pokračovali v duchu klubové filozofie hrát kombinační fotbal s důrazem na technický rozvoj hráčů,“ říká Josef Šneberger, trenér týmu U14 Viktorie Plzeň. „Postupně vkládáme i taktické prvky, na které bude následně navazováno i v dalších kategoriích. Nᚠcíl bylo zaměřit se na střední pásmo, držení míče a řešení situací předfinální a finální fáze. Zvládání bylo střídavé, což ale k této kategorii patří,“ dodává kouč.

„Spokojeni jsme s progresem herního tempa a zlepšováním některých hráčů, nespokojeni jsme se zvládáním relativně jednodušších utkání a někdy malým přenosem tréninkového procesu do utkání. Výsledky nejsou hlavními cíli, ale střed tabulky není dle našich představ,“ uzavírá Šneberger hodnocení.


U15


„V jarní části soutěže jsme se zaměřili na zvýšení dynamiky a intenzity hry v obou fázích. Z tohoto pohledu jsme se posunuli o kousek dále,“ všiml si kouč Štěpán Havránek. Jeho tým skončil sedmý v základní části a musel hrát nadstavbovou část o udržení. „Toto bereme jako zklamání. Nicméně v této fázi soutěže jsme museli daleko více hru tvořit, řešit situace do plné obrany a klukům se to v budoucnu může hodit,“ myslí si trenér.

„V závěru jara jsme se zúčastnili zahraničního turnaje v německém Hollage, kde jsme skončili na osmém místě ze 16 celků. Máme radost, že výkony na turnaji šly postupně nahoru zvláště v herní odvaze. Klukům přejeme do jejich dalších, nejen sportovních etap, hodně štěstí, úspěchů a velké srdce,“ vzkazuje Havránek.