Plzeňskou Viktorii čeká ve čtvrtek další zápas základní skupiny Evropské ligy. Zápas s Luganem se odehraje v Luzernu na stadionu Swissporarena. Zde přinášíme základní informace pro fanoušky, kterých se do Švýcarska chystá okolo tisícovky.

Viktoriány čeká v důležitém utkání prakticky domácí atmosféra. Do Luzernu míří téměř tisícovka fanoušků. „Máme informace, že návštěva nebude vysoká. Pořadatelé očekávají maximálně dva a půl tisíce diváků, z toho velká část právě fanoušků Viktorie,“ informuje mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Výkop utkání ve Swissporareně je v 19.00. Fanoušci budou na stadion vpuštěni 90 minut před výkopem, je pro ně vyčleněný sektor C6 (na obrázku).

Vchod do sektoru je z boční ulice a je vyhrazený jen pro fanoušky hostujícího týmu. Před sektorem je možnost od rána zaparkovat i autobusy, na vše bude dohlížet pořadatelská služba. Osobní automobily mohou využít parkovacích ploch v okolí stadionu. „Míst na parkování je dostatek,“ upřesňuje mluvčí klubu.

Na stadionu platí standardní bezpečnostní opatření, samozřejmostí je zákaz pyrotechniky. Právě na její používání je ve Švýcarsku nahlíženo velmi přísně. V Luzernu vládne v těchto dnech příjemné slunečné počasí, jasná obloha a 20 stupňů. „Věříme, že si naši fanoušci užijí příjemný výlet a vše se obejde bez jakýchkoli problémů. Děkujeme jim, že jedou podpořit Viktorku na důležitý zápas,“ uzavírá mluvčí klubu.


Příjezdová cesta k sektoru fanoušků Viktorie Plzeň.

Přístupová cesta k sektoru.

Přístup k sektoru.

Rohový sektor hostí.