FC Viktoria Plzeň se ve čtvrtek 24. listopadu 2016 utká v Itálii s AS Řím, přímo do Itálie je jedou podpořit stovky fanoušků. Ti mohou pro převoz přímo ke stadionu využít zdarma kyvadlovou dopravu a na Stadio Olimpico se dostanou z okolí sektoru 43. V pátek pak musí všichni návštěvníci Říma počítat s možnými problémy v dopravě.

Stávka je naplánována na pátek 25. listopadu, podle prvotních informací by se měla týkat jen některých dopravních prostředků MHD. „Od místní samosprávy jsme byli ujištěni, že nejde o generální stávku a netýká se všech provozovatelů městské dopravy. Přesto by fanoušci měli počítat s jistými problémy a pro cestu na letiště si nechali dostatečnou časovou rezervu. Vozidla taxislužby prý budou v provozu určitě,“ informuje o aktuální situaci mluvčí klubu Václav Hanzlík.

„Pokud by se situace změnila, budeme ihned informovat prostřednictvím našeho webu a sociálních sítí,“ dodal.

Co se zápasového dne týká, tak fanoušci Viktorie by si měli dávat sraz na Piazzale delle Canestre. Odtud totiž bude zdarma jezdit kyvadlová autobusová doprava, kterou je možné využít i po utkání. Autobusy by měly jezdit od 16.00 do 19.00 a poté po zápase opačným směrem. Více informací ZDE

Pohyb okolo stadionu může být pro někoho matoucí. Pro vstup na stadion by měli fanoušci Plzně využít okolí sektoru 43, kde je vstupní tunel. Následně se přesunou až do kotle hostů, který má čísla 52-53. Více v mapce níže nebo ve fotogalerii ve větším rozlišení.


„Na zápase Evropské ligy platí standardní bezpečnostní opatření. U vstupu tedy bude probíhat zpřísněná osobní prohlídka a po utkání musí naši fanoušci vydržet v sektoru do rozhodnutí policie, která jim umožní bezpečný odchod ze stadionu,“ řekl Václav Hanzlík.


Fotogalerie