Skvělý podzim, hattricky Aleše Čermáka a Michaela Krmenčíka, návrat Václava Pilaře, Daniel Kolář v klubu legend, gólová premiéra Ondřeje Štursy a hlavně pátý titul! Letošní sezona skvělými momenty překypovala… Pojďme se podívat na ty nejlepší z nich.

1.     Začátek ve velkém stylu. Hned v prvním kole porazili viktoriáni Duklu vysoko 4:0 a ujali se prvního místa v tabulce, které už do konce ročníku nepustili. Čtyřgólový večer stejně jako celou sezonu odstartoval LukᚠHejda, trefili se i Patrik Hrošovský, pozdější král ligových střelců Michael Krmenčík a TomᚠHořava. Všichni čtyři střelci to navíc stihli už v prvním poločase.

2.     Ve třetím kole se objevil na lavičce poprvé po svém dlouhém zranění Václav Pilař. Proti Olomouci naskočil až po hodině hry, i tak ale dokázal celý zápas rozhodnout. Postaral se totiž o jedinou branku utkání, když se sám trefil po 2 letech, 2 měsících a 2 týdnech.

3.     V pátém kole se téměř po dvou letech prosadil také David Limberský. Jeho dělovku zpoza vápna proti Baníku nedokázal brankář Vašek vyrazit a viktoriáni se ujali vedení. Celý zápas nakonec vyhráli 3:0 a Baník porazili v nejvyšší soutěži posedmé za sebou.

4.     Zápasy na Spartě a doma se Slavií patřily mezi nejočekávanější duely celého ligového podzimu. Oba soupeře nakonec dokázal skolit Daniel Kolář! Na Spartě se trefil parádní hlavičkou ze značky pro penaltu, když dostal od soupeře až příliš místa při centru Hejdy, Slavii zase skolil parádní střelou pravačkou zpoza velkého vápna.

5.     S žádným jiným týmem toho Viktoria na podzim neodehrála tolik, jako s rumunským FCSB. Nejprve se oba týmy potkaly ve třetím předkole o Ligu mistrů, pak znovu v základní skupině Evropské ligy. Právě v pátém kole skupinové fáze se musel rumunský tým před Viktorií poprvé sklonit, pro nás navíc znamenala tato výhra postup do jarní fáze!

6.     Daniel Kolář si v utkání s Jabloncem na závěr podzimu připsal start číslo 300 a vstoupil do Klubu legend! Viktoria navíc po první remíze v sezoně dokázala zvítězit 2:0, a završila tak první část ligy svým patnáctým vítězstvím.

7.     Plzeň čekala před odvetou se Sportingem CP těžká práce. Dvougólové manko ale dokázal už zhruba po hodině hry odmazat svými dvěma góly Marek Bakoš a vše nasvědčovalo tomu, že se v základní hrací době o postupujícím nerozhodne. V nastaveném čase ale rozhodčí Stieler nařídil pokutový kop pro hosty. Tehdy přišla chvíle Aleše Hrušky, který vynikajícím zákrokem zachránil dvougólový náskok a poslal odvetu do prodloužení.

8.     Důležité vítězství v Brně zajistil svým prvním ligovým hattrickem Aleš Čermák. Plzeň si tak po rozpačitém vstupu do jarní části dokázala připsat druhou výhru po pauze a spolu s dalším vítězstvím proti Karviné si před utkáním jara na Slavii udržela bodový polštář.

9.     Definitivní rozhodnutí nakonec přišlo v předposledním kole proti Teplicím! Krmenčík s Petrželou dokázali svými góly vybudovat dvougólový náskok, který odolal i snížení ex-viktoriána Vaněčka v samotném závěru. Viktoria tak získala pátý titul v klubové historii!

10.     Svou dominanci mezi střelci stvrdil Michael Krmenčík v posledním kole tím nejlepším možným způsobem. Na Dukle vstřelil svůj první hattrick a nasměroval Viktorii za dalším vítězstvím. Své první branky v lize se pak dočkal také sedmnáctiletý Ondřej Štursa!