V neděli hrála FC Vikoria Plzeň v Doosan Areně utkání SYNOT ligy se Zbrojovkou Brno a už ve středu se na domácím stadionu střetne v rámci Poháru FAČR s Teplicemi. Svěřenci trenéra Koubka si z úvodního utkání na severu Čech přivezli prohru 1:2, a v odvetě tak potřebují zvítězit.

„Nemáme to rozehrané špatně, stačí nám vyhrát 1:0. My ale určitě na tento výsledek hrát nebudeme, chceme vyhrát větším rozdílem a postoupit,“ říká odhodlaně Jan Chramosta.

První souboj v Teplicích byl až do konce hodně vyrovnaný a domácí rozhodli o výhře až v závěrečných sekundách. „My jsme na ten první zápas byli připraveni. Věděli jsme, že Teplice nastoupí v plné sestavě, protože o víkendu nehrály SYNOT ligu. Byla to dobrá konfrontace, dobrý fotbal a bohužel Teplice byly šastnější,“ dodává útočník Viktorie.

Chramosta v Teplicích odehrál v podstatě celý zápas a proti Brnu nastoupil do utkání v 76. minutě. I v domácí odvetě čtvrtfinále Poháru FAČR se dá očekávat, že nastoupí v základní sestavě. „Je to pro nás určitě šance, jak se ukázat. V lize chodíme na půl hodiny nebo patnáct minut, tam se toho nedá tolik předvést. V poháru je to určitě výzva pro nás všechny. Za cíl jsme si dali pohár vyhrát, tak uděláme vše pro to, abychom to dokázali,“ doplňuje Chramosta.

Zápas s Teplicemi se hraje ve středu 15. dubna od 18 hodin a hráči Viktorie pevně věří, že do Doosan Areny přijde hodně fanoušků, kteří vytvoří jako vždy skvělou atmosféru. „Atmosféra bude určitě parádní. Na pohár se v Česku sice moc nechodí, ale my chceme potěšit všechny fanoušky. Když přijde plný dům, je to samozřejmě paráda, nicméně i menší počet fanoušků nás dokáže správně nahecovat,“ uzavírá Jan Chramosta.