V červeno-modrém dresu se představil poprvé před plzeňským publikem a hned dostal, na rozdíl od většiny svých spoluhráčů, řádnou porci minut na hřišti. V utkání se Sokolovem odehrál Jan Kopic pětasedmdesát minut a připsal si několik zajímavých příležitostí.

Do utkání s druholigovým soupeřem šli viktoriáni z plné zátěže, na kondici jim nepřidalo ani horký červnový podvečer. „Jsme trochu unavení, ale na to si v této fázi přípravy musíme zvyknout. Navíc takhle ostré slunce taky nemá každý rád, ale to všechno se musí zvládnout, pokud chceme vyhrát. Byl to můj druhý zápas a je vidět, že to ještě není ono. Musíme si s novými spoluhráči zvyknout, co od sebe můžeme čekat. To ale doženeme tréninkem,“ věří Kopic, který do kabiny Viktorie zapadl bez problému. „Většinu hráčů jsem znal už dřív, s několika z nich jsem i hrál, takže v tomhle nebyl problém,“ usmívá se Kopic.

V zápase se Sokolovem musel plzeňský favorit otáčet skóre, ještě v úvodu druhého poločasu totiž Viktoria prohrávala 0:1. „Proti týmům z druhé ligy bychom měli střílet víc gólů, protože jsme měli určitě víc ze hry. Ale pořád jsme v zátěži a zvykáme si na sebe,“ přemýšlí záložník s desítkou na zádech. „Úplně jsem koukal, kolik přišlo diváků. Kluci v kabině mě na to ale připravovali. Je vidět, že v Plzni je o fotbal opravdu zájem a je to jen dobře. Nám se hrálo lépe, než kdyby tu bylo poloprázdno,“ dodává.

V nejbližších dnech se bude plzeňský kádr zaměřovat na vyladění technické a taktické stránky herního projevu. „Ještě nemám tak lehké nohy, jak bych chtěl. Ale to je rok co rok a já jsem na to zvyklý. Ve středu ale jedeme do Rakouska a tam by se to už mělo všechno vyladit. Těším se, až se sehrajeme, pak to bude výborné,“ uzavírá Kopic.

Fotogalerie