Viktoria otočila zápas s Baníkem Ostrava a slaví další tříbodový zisk! O branky se postarali útočníci TomᚠChorý a Jean-David Beauguel. Klíčovou asistenci si při vítězné trefě připsal obránce Radim Řezník, který společně s Romanem Hubníkem a trenérem Pavlem Vrbou utkání zhodnotili.

„Jsem hodně rád, že jsme to v závěru otočili a vyhráli 2:1,“ ulevil si kapitán Hubník. „Je to důležité vítězství. Pořád jsme ve hře o titul, Slavii jsme stáhli na čtyři body a uvidíme, jak dopadne derby. Hlavně pro ten nᚠtýdenní rytmus je výhra důležitá, můžeme tak trénovat ve větší pohodě,“ měl jasno.

„Bylo to hodně bojovné utkání, Baník byl silný soupeř,“ smekl před Ostravany bek Radim Řezník. „Hrálo se hodně nahoru dolů, zaplapánbůh jsme to ale otočili. Je dobře, že jsme to zvládli a přiblížili se Slavii, kterou čeká derby. V něm se může stát cokoliv,“ přemýšlel bývalý hráč Baníku.

Ten měl prsty v rozhodujícím momentu, kdy v 85. minutě přihrál na gól Beauguelovi. „My to vždy chceme hodně točit tu hru. Pá´ta (Hrošovský) mi to skvěle nahrál, dostal jsem se s míčem za obranu a už jsem před bránou viděl Bogyho, který to skvěle zakončil,“ popsal daný moment.

Ještě v prvním poločase si výborný obranný zákrok připsal Roman Hubník, který z brankové čáry vykopl míč do břevna. Situaci si ale v zápalu boje ani detailně nepamatoval. „Teď poprvé slyším, že to šlo do břevna,“ přiznal v rozhovoru. „Věděl jsem, že to půjde na bránu, tak jsem to nějak nohou vykopl. Jsem rád, že to gól nebyl,“ ulevil si.

Pavel Vrba: Zápas nahoru dolů, pro nestranného diváka zajímavé utkání

„Bylo to nahoru dolů, spousta situací se udála na obou stranách a obě mužstva byla podle mého názoru více do ofenzivy než defenzivy. My jsme měli v závěru více štěstí, dali vítězný gól a to o zápase rozhodlo. Pro nestranného diváka to mohlo být zajímavé utkání,“ zhodnotil duel trenér.

Pětapadesátiletý kouč ale našel ve vítězném souboji s pátým celkem tabulky i několik nedostatků. „Měli jsme spoustu ztrát při přechodové fázi, kvůli tomu jsme umožnili Baníku, aby ten fotbal byl nahoru dolů. Myslím, že v útoku jsme měli být mnohem přesnější, důraznější a důslednější, ne tak jednoduše ztrácet balony,“ netěšilo Vrbu.

Spokojen je ale s tím, jak viktoriáni dokázali v průběhu jara zastoupit zraněného Michaela Krmenčíka, nejlepšího střelce minulé sezony. „Jsem rád, že jsme dokázali nahradit jeho góly z podzimní části soutěže a že i zbývající hráči dokáží střílet branky,“ mnul si ruce plzeňský trenér.

Západočeši si zároveň výhrou proti Baníku zajistili nejhůř druhé místo po základní části sezony. Pokud by to tak bylo i za dvě kola, znamenalo by to, že Plzeňané odehrají venku zápasy s prvním a šestým týmem tabulky. „Hrát na Spartě nebo s ní doma je velký rozdíl. Je to pro nás výhodnější i vzhledem k tomu, že určitě bude plný stadion a příjemná atmosféra. Je lepší hrát doma se třetím, čtvrtým a pátým mužstvem. Prostě to tak je...“ uzavřel Vrba.