Oceněný nejlepší brankář uplynulé sezony FORTUNA:LIGY Jindřich Staněk podepsal s Viktorií Plzeň nový kontrakt. Šestadvacetiletý reprezentant prodloužil svou smlouvu s klubem do roku 2025.

Se čtrnácti čistými konty ovládl hráč s číslem 36 ligové statistiky ročníku 2021/2022. Výrazně se tím podílel na zisku mistrovského titulu, zasloužil si ocenění pro nejlepšího brankáře sezony, a také si připsal čtyři reprezentační starty v důležitých zápasech. Nyní oblíbenec plzeňských fanoušků prodloužil smlouvu s českým mistrem až do roku 2025!

Jindřich Staněk přišel do Plzně na hostování v sezoně 2019/2020 a o rok později přestoupil z Českých Budějovic natrvalo. Od té doby si vybojoval pozici jedničky, kterou potvrdil parádními výkony v uplynulém mistrovském ročníku. Ve viktoriánském dresu odehrál 48 z celkových 59 ligových duelů, ve kterých dokázal udržet 23 nul.

„Během mistrovské sezony byl Jindra Staněk výraznou osobností našeho týmu, ostatně výsledky i čísla mluví za vše. Svými výkony v klubu si řekl i o místo v národním týmu. Jsme rádi, že jsme se poměrně rychle domluvili na prodloužení jeho kontraktu. Patří k oporám a má toho ještě spoustu před sebou,“ uvedl generální ředitel klubu Adolf Šádek. 

„Podařilo se nám dosáhnout velkého úspěchu a vyhrát mistrovský titul. Nyní máme před sebou boje o evropské poháry a já cítím obrovskou chu a motivaci do velkých zápasů. Chci si s týmem zahrát v Evropě, a tak jsem moc rád, že o to mohu zabojovat a pokračovat v Plzni i v dalších letech,“ okomentoval podpis nové smlouvy plzeňský brankář.