Viktoria Plzeň vstoupila do osmifinálového dvojzápasu MOL Cupu se Zbrojovkou Brno vítězně. V reprezentační přestávce se v duelu se soupeřem z jihu Moravy dvakrát ujala vedení a po závěrečném hvizdu se mohla radovat z výsledku 2:1 ve svůj prospěch.

„Chtěli jsme, aby se do hry dostali hráči, kteří nebyli v poslední době až tolik vytíženi. Ani jeden z nich nezklamal. Jsme rádi, že jsme vyhráli, ale mrzí nás obdržená branka. V pohárové matematice je inkasovaná branka na domácím hřišti vždycky trochu komplikací,“ říká bezprostředně po skončení zápasu trenér Zdeněk Bečka. „Špatný zápas určitě neodehrál TomᚠKučera, Aidin Mahmutovič splnil to, proč do zápasu nastoupil, a vstřelil branku. Nikdo z hráčů na hřišti nezklamal, všichni se celý týden příkladně připravovali, což se odrazilo na jejich výkonu,“ dodává plzeňský trenér.

V reprezentační přestávce byl plzeňský celek nucen připravovat se bez svého hlavního trenéra Karla Krejčího. „Celý tréninkový týden byl naplánován už před Karlovým odjezdem na reprezentační sraz. Jsme navíc často v kontaktu, informujeme ho dopoledne i večer po tréninku a rozebíráme spolu, jak se který hráč jeví a jak trénují. Sestavu jsme určili až včera po předzápasovém tréninku, kdy jsme se rozhodovali podle zdravotního stavu a momentální formy,“ popisuje Bečka.

V následujícím domácím zápase přivítá Plzeň na vlastním hřišti Mladou Boleslav, aktuálně třetí tým ligové tabulky. „Útočná síla Boleslavi je veliká, což vyjadřuje i číslo vstřelených branek. Bude záležet na nás a našem výkonu. Věřím, že v Plzni Boleslav žádnou branku nevstřelí a nám se to naopak podaří,“ vyhlíží následující ligový duel Zdeněk Bečka.


Fotogalerie