26. 9. 2016    Juniorka - reportáž

Junioři ”A” tým nenapodobili, s Teplicemi prohráli 1:3

FC Viktoria Plzeň

8. kolo / Neděle 25. 9. 2016, 11:00 /

8. kolo / Neděle 25. 9. 2016, 11:00

FC Viktoria Plzeň

1:3

(0:1)

FK Teplice

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Vukajlovič, Novák, Svoboda, Hlavatý (73. Havel), Hašek, Brožík, Sedláček (63. Graiciar), Kopřiva, Matějka, Kule

FK Teplice

Plachý – Svoboda, Batryn (71. Žitný), Softič (50. Šup), Červenka, Soungole (81. Berešík), Kukec (76. Martirosjan), Bílek, Hasil, Richter, Potočný (84. Švejda Z.).

statistiky

Branky: 48. Matějka – 4. a 71. Potočný, 83. Berešík ŽK: Svoboda, Bílek Rozhodčí: Pechanec – Poživil, Kožár

Diváci: 0

Zatímco ”A” tým FC Viktorie Plzeň v těžkém utkání s Teplicemi uspěl a vyhrál 1:0, výběr Juniorů soupeře ze severu Čech o body obrat nedokázal. Jedinou branku Viktorie vstřelil LukᚠMatějka.

Viktoriáni do utkání nevstoupili dobře, už v 5. minutě prohrávali. Zmatků v obraně využil Potočný a propálil brankáře Sváčka. Domácí mohli odpovědět hned za dalších pět minut, ale Hašek z přímého kopu orazítkoval jen břevno teplické branky. Ve zbytku první půle kontrolovali hru spíše hosté a viktoriáni se pokoušeli hrozit z ojedinělých brejkových situací. Jedna taková málem vyšla krátce před přestávkou, kdy Hašek vybídl Hlavatého, jeho pokus ale brankář Plachý vyrazil na roh.

Do druhé půle naopak vstoupili lépe domácí hráči, ve 48. minutě se LukᚠMatějka dokázal prosadit při rohovém kopu svého týmu – 1:1.

V 60. minutě mohli jít tepličtí opět do vedení, ale Kukecův pokus vyhlavičkoval z brankové čáry Novák. Viktoriáni se spíše bránili, ale 71. minutě neuhlídali opět Potočného, který se prosadil přesnou střelou na vzdálenější tyč Sváčkovy branky – 1:2.

Domácí se ve zbývající dvacetiminutovce nesměle pokoušeli o odpověď, do větší šance se ale neprobojovali a nakonec ještě jednou inkasovali. O vítězi rozhodl sedm minut před koncem Berešík, který stál ve správný čas na správném místě a odražený balon jen uklidil do odkryté části plzeňské branky.