23. 4. 2018    Juniorka - reportáž

Junioři porazili Slavii 2:0, prosadili se Kepl se Štursou

FC Viktoria Plzeň

3. kolo / Pondělí 23. 4. 2018, 11:00 / Luční

3. kolo / Pondělí 23. 4. 2018, 11:00
Luční

FC Viktoria Plzeň

2:0

(0:0)

SK Slavia Praha

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Kadar, Čihák, Míka (46. Hranáč), Ryška – Pavlík (C), Suchý – Pihrt, J. Pek (79. Řezáč), Arzberger (57. Štursa) – Kepl.

SK Slavia Praha

Otáhal – Krejdl (C) (84. Schnürer), Frydrych, Stropek, Havrda – Mitrano (70. Beňo), Bjeloš (57. Sintean), Bucha, Freit – Muradov, Rondič.

statistiky

Branky: 65. Kepl, 88. Štursa, ŽK: Pavlík, Rozhodčí: Julínek – Kubec, Šimáček.

Diváci: 200

Juniorka Viktorie Plzeň dosáhla na první vítězství v nadstavbové části. Po bezbrankové první půli se jí vydařila hlavně ta druhá, kde tři body vystřelili TomᚠKepl s Ondřejem Štursou.

Slavia měla jako první zajímavou příležitost. Obrovský závar v pokutovém území ale skončil pohotovým zákrokem Dominika Sváčka a následným rohovým kopem, který hosté nevyužili. V osmé minutě měl po centru zleva možnost skórovat LukᚠPihrt, nicméně mířil mimo. Slávisté měli posléze dvakrát velice blízko gólu, ale Imad Rondič dvakrát trefil brankovou konstrukci – nejprve pravou tyč, posléze břevno. Poločas tak skončil bez branek.

Ve druhém dějství hru výrazně oživil příchod Ondřeje Štursy. Hned po prvních dotykách s míčem měl domácí hráč velkou šanci, ale Martin Otáhal jej vycyhtal. V 65. minutě pak Štursa našel na hranici vápna Lukáše Pihrta, jehož střelu brankář vyrazil pouze k Tomáši Keplovi, který už se nemýlil – 1:0! Slavia otevřela obranu a viktoriánům se podařilo dostat do velkého počtu šancí. Štursa v 74. minutě pálil mimo, osm minut poté nevyužil samostatný únik TomᚠKepl. Krátce nato měli oba další šance, nejprve Štursa přetlačil Frydrycha v souboji, ale nepřekonal brankáře. Poté Kepl v další příležitosti minul. Definitivní rozhodnutí přišlo až v 88. minutě. Jakub Kadar si skvěle narazil míč s Tomášem Keplem, našel před brankou Ondřeje Štursu a ten byl za svou aktivitu odměněn brankou na konečných 2:0.

hodnocení trenéra

Jiří Kohout (FC Viktoria Plzeň): „S výsledkem jsme určitě spokojeni. V první půli jsme hráli špatně, hlavně v defenzivě a uprostřed, kde měla Slavia spoustu místa. Ve druhém poločase jsme začali více napadat a utkání nakonec zvládli. První branka to hodně otevřela, Slavia začala myslet více na ofenzivu a my měli brejky. Z jednoho jsme branku vstřelili, ale další tři tutovky jsme neproměnili. Po té první půli je to pro Slavii kruté, za tu druhou si to ovšem zasloužíme.“