V neděli 13. února čeká od 18:00 na Viktorii Plzeň velká bitva. Představí se na hřišti pražské Sparty, proti které dokázala vyhrát 6 z posledních 7 ligových zápasů. Co od duelu očekávají kapitán LukᚠHejda a asistent trenéra Pavel Horváth?

V kabině Viktorie panuje před velkým zápasem natěšenost. „Tyto velké zápasy mám rád. Jenom škoda, že nemůže přijít více lidí. Ale určitě to bude zajímavé,“ očekává LukᚠHejda. „Máme čtyřbodový náskok na Spartu. Jsme nažhavení a natěšení. Bude důležité chytit začátek, protože Sparta na nás určitě půjde už od první minuty,“ myslí si kapitán.

Podobně hovořil také Pavel Horváth. „Jsme v pozici, kdy chceme na Spartě uspět a vydržet co nejdéle na čele tabulky,“ říká. „Uděláme pro to vše. Věřím, že tým je dobře připravený, hlavně po důležitém vítězství s Hradcem Králové, díky kterému jsme se na první místo dostali. Ale samozřejmě si uvědomujeme, že třeba druhá půle nebyla úplně dobrá. Rozebrali jsme si to a věříme, že se zlepšíme,“ dodává asistent trenéra.

Sparta na úvod jara remizovala s Českými Budějovicemi, poté však vyřadila Slavii ve čtvrtfinále MOL Cupu. „Díky tomu se určitě lépe nabudila,“ ví LukᚠHejda. „Ale jak jsem říkal, máme na soupeře náskok a jsme v lepší situaci. Navíc co si vybavím zápasy se Spartou, tak většina z nich se nám vždy, alespoň z hlediska výkonu, povedla. Jedeme tam s respektem, ale určitě ne se strachem,“ podotknul obránce nosící číslo 2.

„Sparta na Slavii vyhrála celkem jednoznačně. Uspěla proti soupeři, který má výborné hráče a určité postavení,“ upozorňuje asistent trenéra Pavel Horváth. „Teď bude chtít Sparta porazit i nás, aby se dotáhla. Uvidíme, jak bude zápas na hřišti vypadat, ale nejsem si úplně jistý, jestli to bude nějaká gólová smrš. I když samozřejmě pro diváky by to bylo nejlepší,“ usmívá se Horváth.

Nejistý je i nadále start zraněných Radima Řezníka a Jeana-Davida Beauguela. „Budeme se rozhodovat asi až v den zápasu,“ přiznal Horváth. Naopak nominován teoreticky může být nejnovější viktorián Matej Trusa. „Dnes (v pátek) s námi poprvé trénoval. Je fit, v tréninkovém procesu, bez nějaké pauzy... Uvidíme, jak bude vypadat,“ uzavírá asistent trenéra předzápasový rozhovor.