„Ty pocity po konečném hvizdu ani neumím popsat,“ říkal záložník Roman Procházka, který v první půli neproměnil penaltu, po změně stran ale vše odčinil vyrovnávací brankou. Jak viděl průběh svého miniutkání a jak celý zápas zhodnotil také kapitán Roman Hubník?

Roman Procházka neproměnil v závěru prvního poločasu pokutový kop, v tom druhém ale vyrovnal a nastartoval tak plzeňský obrat. Jaké pocity se v něm mísily po konci utkání? „Já ty pocity ani neumím popsat. Hned po zápase, jak odpískal rozhodčí konec, jsem nevěděl, jestli mám plakat nebo se radovat,“ řekl slovenský záložník. „Hlavně po té penaltě jsem se cítil katastrofálně, ale kluci mě přes poločas podrželi. Vím, že se to stává, ale člověk si to stejně uvědomuje, že to byla chyba a měl jsem dát gól,“ vrátil se Procházka k důležitému momentu ze závěru první půle.

„Kluci mi říkali, že se to stává, že už nedali i lepší hráči a že máme ještě poločas před sebou. Jejich podporu jsem samozřejmě cítil, ale musel jsem se s tím vnitřně vyrovnat. Na začátku druhé půle to možná bylo i vidět, že jsem trochu nejistý. Gól mi pak hodně pomohl,“ popsal svůj vnitřní boj během důležitého zápasu.

Procházka po své gólové střele sám dlouho nevěděl, že vůbec ruského gólmana překonal. „Byl jsem neskutečně rád a spadl mi ze srdce obrovský kámen. Chtěl jsem křičet, ani jsem nevěděl co dělat. Bylo to hodně emotivní,“ přiznal.

Jako klíčový moment utkání označil vyrovnání Procházky i kapitán Viktorie Roman Hubník. „Po prvním gólu jsem věřil, že to můžeme zlomit. V jejich hlavách pak už bylo, že když dostanou, tak prohrají, a my jsme to vítězství chtěli více,“ zhodnotil závěrečné minuty zápasu.

Co stálo za zlepšeným výkonem viktoriánů v druhé půli? „Říkali jsme si, že nemáme co ztratit a musíme se pokusit hrát jednoduše dopředu,“ řekl Hubník. Ten vyzdvihl také výkon útočníka Tomáše Chorého. „Choras tam podstoupil strašně soubojů a hodně balonů vyhrál. I díky němu jsme se dostali více do hry a nakonec to zvládli otočit,“ potěšilo ho.

Fotogalerie