Patřil mezi stěžejní hráče v celosezonních bojích o mistrovský titul, který Viktorka nakonec získala. Pro klub byl už šestý, pro Lukáše Kalvacha vůbec první. Šestadvacetiletý záložník nejen, že sbíral asistence, konkrétně sedm, což ho zařadilo mezi nejaktivnější fotbalisty FORTUNA:LIGY v této statistice, ale jeho přínos ve středu pole byl obecně obrovský.

Když se vrátíme na začátek této úspěšné sezony, kterou jsme zakončili mistrovskými titulem, čekal jsi tehdy takový úspěch?
Na začátek bych se upřímně moc vracet nechtěl, protože jsem byl zraněný. Ale když to vezmu z pohledu týmu, tak jsme to asi nikdo nečekali, ale věděli jsme, že tu sílu máme a můžeme se se Slavii a Spartou o ten první flek porvat a jsem jenom rád, že jsme jim ukázali, že na to pořád máme a že jsme vyhráli.

Zvyšovaly se vám v průběhu sezony s tím, jak se vám dařilo, sebevědomí a ambice?
Šli jsme zápas od zápasu a myslím si, že po té zimě jsme měli dobrý začátek jara, celkem jsme to chytli, tak jsme tomu potom věřili víc a víc. Potom jsme v nadstavbě získali bod na Slavii, to nás ještě více semklo a šli jsme si za tím.

Ty jsi mluvil o tom, že jsi byl na začátku sezony, kdy se hrála evropská předkola, zraněný. Povedlo se ti poté vrátit do formy podle tvých představ?
Ten začátek pro mě nebyl úplně snadný, nikdy předtím jsem takhle dlouho zraněný nebyl. Ty první zápasy po dvouměsíční pauze byly těžké, ale postupem času jsem se do toho dostal a to jaro se pak povedlo, a to nejen mně ale i celému týmu.

Jak sis užil mistrovské oslavy?
Užil jsem si je skvěle. Přesně takhle jsem si to představoval od té doby, co tu jsem. Bylo to skvělé, ta cesta na náměstí, ti fanoušci… Doufám, že si to ještě někdy zopakuji, protože to je nezapomenutelný zážitek a jsem za to strašně rád.

Co konkrétně je pro tebe nejsilnější moment těch oslav?
Asi ta cesta na náměstí a pak oslavy na podiu. Tolik lidí jsem pohromadě asi ještě neviděl. To byl asi nejsilnější zážitek.

Tvá přítelkyně si z tebe dlouhou dobu dělala legraci, že ještě nemᚠžádný titul, zatímco ona sama ho vyhrála v jiném sportu. Proběhla na tohle téma po zisku poháru nějaká diskuze?
Tak samozřejmě jsem jí připomněl, že už jeden titul mám, ale pořád na ní dva ztrácím, takže má pořád trošku navrch.

Jakou plánuješ dovolenou?
Teď bych chtěl na nějaký čas úplně vypnout od fotbalu a pak podniknout s rodinou nějaký wellness. Odpočinu si a pak už se začnu chystat na novou sezonu.

Už za dva měsíce nás čekají předkola LM, jak se na to těšíš?
Těším se na to moc. Loni jsem do předkol nemohl zasáhnout, takže se těším dvojnásob a věřím, že se dobře připravíme a do Ligy mistrů postoupíme.

Koukal jsi se na potenciální soupeře? Co na to říkáš?
Díval jsem se. Je tam třeba Curych, což by byl hodně těžký soupeř, ale v těch předkolech na lehkého soupeře nenarazíte. Ale když se dobře připravíme, tak věřím, že máme šanci na postup.

Je možné, že bychom znovu jako soupeře dostali TNS, je to zápas, který by sis ty osobně chtěl zopakovat?
Asi ano, za to co tady předvedli v srpnu (smích). Ne, je mi to jedno. Hlavně je, abychom postoupili. Je jedno přes koho.