Jakub Brabec přišel na hostování do Viktorie před pěti dny, přičemž s týmem trénoval až od pátečního návratu ze Záhřebu, i přesto dnes naskočil od úvodní minuty ke svému prvnímu startu. „Všichni jsme v obraně spolupracovali a makali, což bylo super. V Opavě to jinak nejde,“ hodnotil úspěšnou premiéru nováček mezi viktoriány.

Kubo, jak se ti hrálo po delší době a s novými spoluhráči?
Věděli jsme, že to tady v Opavě nebude jednoduché. Jsem ale rád, že jsme to zvládli, a to je podstatné. Je to hodně důležité vítězství.

Jak ses na hřišti cítil herně a v souhře s týmem?
Samozřejmě to byl i pro mě trošku otazník, jak se s tím vypořádám. Jsem rád, že se potvrdilo, že jsem se na to připravil dobře. Jak sám teď v období přestupu, tak předtím v Turecku. V souhře to bylo dobré. S Perňou se známe už z Brna, takže tím to bylo jednodušší, ale všichni jsme v obraně spolupracovali a makali, což bylo super, protože v této atmosféře v Opavě to bez toho nejde.

Těžký zápas přinesl vítězství, které se možná docení až v následujících týdnech?
Ty velké zápasy se kolikrát hrají snáz než takové jako dnes, tím spíše venku a v takovémhle prostředí. Důležité tři body. Nemyslím si, že to tu ostatní týmy budou mít jednoduché.

Kayamba: Na návrat sem jsem se těšil

„Vím, jaká je tady atmosféra a moc jsem se na to těšil. Fanoušci byli super jako vždycky. Jsou jedni z nejlepších v republice. Takový zápas bych hrál rád každý týden. Fanoušci jsou pro Opavu velkou silou,“ smekl po utkání Joel Kayamba.

Ten od bývalých spoluhráčů na hřišti moc prostoru nedostal. „Počítal jsem s tím, že na mě kluci budou nachystaní, ale nehrálo se mi špatně. Nejdůležitější ale je, že jsme vyhráli,“ potěšilo ho. „Věřím, že se Opava zachrání. Pokud budou hrát takhle, tak jsou schopní porazit každého,“ dodal konžský fotbalista závěrem.

Pochvalu vysekl soupeři také Pavel Vrba. „Ten zápas byl velice náročný. My jsme měli náročných 14 dní a ta série vyvrcholila dnes pátým zápasem. Potkali jsme soupeře, který byl výborně připravený, běhavý, agresivní v soubojích… Měli jsme to doopravdy moc těžké, Opava hrála velice dobře. Já jsem samozřejmě šastný, že jsme to zvládli a vezeme si tři body, i když to možná úplně doceníme až později.“

Fotogalerie