Devětadvacetiletý krajní záložník Martin Zeman opouští po třech sezonách kádr Viktorie Plzeň, smlouvu podepsal s devátým celkem izraelské nejvyšší soutěže Hapoelem Ra´anana.

Martin Zeman byl v týmu Viktorie již v sezoně 2012/2013, kdy nastoupil do 16 soutěžních zápasů. Následovala angažmá v Senici, Příbrami a Sionu. V srpnu 2016 se vrátil do Plzně a od té doby nastoupil do 47 ligových duelů a 17 utkání v evropských pohárech. V letošní sezoně odehrál 70 minut v Lize mistrů (v Římě), 416 minut v lize a utkání v MOL Cupu.

Nyní odchází vstříc nové výzvě do Izraele. „Tohle druhé období, které jsem zažil ve Viktorce, bylo krásné. Získali jsme titul a postoupili přímo do skupiny Ligy mistrů. Vytvořili jsme si nezapomenutelné zážitky a jsem rád, že jsem to s Plzní vše mohl prožít,“ říká. „Rád budu vzpomínat i na fantastické fanoušky a děkuji Viktorce za umožnění přestupu. V zahraničí se budu chtít prosadit, zároveň z něj budu Viktorce dál držet palce jak v domácí soutěži, tak i v Evropské lize,“ dodává Martin Zeman.

„Martin u nás strávil několik sezon, ve kterých přispěl k úspěchům Viktorky. Za to mu patří nᚠdík a samozřejmě přání mnoha sportovních i osobních úspěchů v jeho další kariéře,“ řekl generální manažer klubu Adolf Šádek.

Děkujeme za vše, Zemi, a držíme palce!