FC Viktoria Plzeň se ve 4. utkání v základní skupině Evropské ligy utká s Rapidem Vídeň. Před dvěma týdny rakouský tým doma viktoriány porazil 3:2 a Západočeši věří, že v Doosan Areně dokáží soupeři porážku oplatit.

„Na Rapidu jsme prohráli a tabulka se pro nás nevyvíjí moc dobře. Určitě chceme postoupit, takže doma Rapid musíme porazit, abychom se udrželi ve hře. Není to nic příjemného hrát s pocitem, že nic jiného než výhra nestačí, ale určitě nám v tom pomůže poslední utkání se Spartou, kde jsme skvěle bojovali a šlo to,“ zamýšlí se Michal Ďuriš.

Viktoria má opět hodně nabitý program. V neděli v náročném utkání porazila Spartu a ve čtvrtek 5. listopadu ji čeká zápas pravdy v Evropské lize. „Když chceme hrát evropské poháry, tak slovo únava zkrátka existovat nemůže. Po výhře se regeneruje lépe, takže výhra nad Spartou pomohla. Cítím se dobře a myslím, že kluci v kabině také,“ říká slovenský útočník.

Před dvěma týdny Plzeň ve Vídni nepředvedla optimální výkon a domů si neodvezla ani bod. „V úvodním utkání jsme udělali hodně chyb a ty se nesmí opakovat. Víme, kde má Vídeň sílu, snad jsme se poučili z našich chyb a věřím tomu, že budeme před našimi fanoušky lepším týmem a vyhrajeme,“ popisuje Ďuriš.

Michal Ďuriš je nejlepším střelcem Viktorie i české ligy s devíti brankami. V posledních dvou soutěžních zápasech ale vyšel střelecky naprázdno. „Tlak na sobě necítím. Jak už jsem několikrát říkal, je jedno jestli dávám góly já nebo někdo jiný. Hlavní je úspěch celého týmu. Jsem útočník a mám dávat góly a samozřejmě, že mě každý vstřelený gól potěší,“ dodává viktorián.

Rapid Vídeň je v základní skupině Evropské ligy po třech zápasech na prvním místě s plným počtem bodů a k jistotě postupu do jarní fáze mu stačí v Plzni uhrát bod. „Nemyslím si, že Rapid by byl tým, který umí hrát na remízu. Je to podobně sestavený kádr, jako máme my. Diváci se určitě mohou těšit na útočný fotbal z obou stran. Pevně věříme ve výhru nad Rapidem, tím se tabulka zamíchá a bude to otevřené až do konce,“ uzavírá Michal Ďuriš.

Fotogalerie