V uplynulé době se Roman Pivarník připravoval se svými svěřenci v okleštěné sestavě. Plzeňský tým trénoval bez devíti reprezentantů a v pátek odcestoval do Uherského Hradiště, kde se utká s tamním Slováckem.

Stejně jako v ostatních duelech a domácí či Evropské ligy chce být plzeňský trenér úspěšný. „Rádi bychom pokračovali v tom, co jsme si nastavili minulý měsíc. To znamená být úspěšní výsledkově i herně. Měli jsme sice hodně hráčů pryč, ale se zbytkem jsme kvalitně potrénovali. Na druhou stranu jsme také kvalitně zregenerovali, protože hráči dostali po měsíci také nějaké volno a vyčistili si hlavu. Chceme se ještě přichystat tak, abychom v zápase na Slovácku získali tři body,“ říká Roman Pivarník.

Svůj tým připravil na další duel, ve kterém bude mít soupeř speciální motivaci. „Předpokládám, že to bude další z typických venkovních zápasů, kde bude hrát soupeř aktivně, bude se snažit kvalitně dostupovat a snažit se nám utkání znepříjemnit. My proto musíme hrát rychle, přesně a nedovolit soupeři narušit nám naši hru. Chceme prokázat lepší herní kvalitu,“ má jasno Pivarník.