Už jen pár dní zbývá FC Viktorii Plzeň do úvodního zápasu v základní skupině Evropské ligy. Ve čtvrtek 17. září se viktoriáni od 19 hodin utkají s běloruským Dinamem Minsk. Záložník Jan Kopic se při svém letním příchodu do Plzně netajil pohárovými ambicemi a na západě Čech si tak může splnit jeden ze svých snů.


„Pro mě to bude první utkání v Evropské lize, těším se moc, protože tyto poháry jsem si chtěl zahrát už od dětství. Hrajeme s Minskem a určitě chceme vyhrát. Nᚠcíl je postoupit ze skupiny,“ říká odhodlaně krajní záložník.

Šikovný pětadvacetiletý hráč se zapracoval do základní sestavy Viktorie a předvádí stále lepší výkony, ve kterých chce pokračovat i proti evropským soupeřům. „Nervózní asi nebudu, když jsme hráli play off Evropské ligy, tak byl tlak větší. Museli jsme postoupit a to jsme zvládli. Teď jsme ve skupině a čeká nás nádherných šest zápasů,“ zamýšlí se Kopic.

Dinamo Minsk určitě nebude lehký soupeř, ale svěřenci trenéra Karla Krejčího před svými fanoušky na nic jiného než výhru nemyslí. „Už jsme měli video rozbor a soupeř na mě zatím působí kompaktně. Když budeme hrát naši hru, budeme útočit a podaří se nám dát góly, tak myslím, že to bude pro nás hodně dobré. Moc se těším na fanoušky a atmosféru v Doosan Areně. Je jedno jestli se hrají poháry nebo Synot liga, vždy nás fanoušci ženou dopředu,“ uzavírá záložník Jan Kopic.