29. 9. 2019    Zápas

Narození dcery a vítězný gól Spartě! Michael Krmenčík jedinou trefou rozhodl šlágr

FC Viktoria Plzeň
46. Krmenčík

11. kolo / Neděle 29. 9. 2019, 18:00 / Doosan Arena

11. kolo / Neděle 29. 9. 2019, 18:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

1:0

(0:0)

AC Sparta Praha

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Řezník, Hejda, Brabec, Limberský – Kalvach, Procházka (90+4. Pernica) – Kopic, Hořava (90+1. Beauguel), Kovařík – Krmenčík (83. Chorý)

AC Sparta Praha

Heča – Sáček, Kaya, Lischka, Frýdek – Hložek (69. Graiciar), Hašek (77. Juliš), Kanga, Trávník, Plavšić – Kozák

statistiky

Branka: 46. Krmenčík, ŽK: Brabec, Chorý – Trávník, Plavšić, Graiciar, Rozhodčí: Pechanec – Blažej, Flimmel

Diváci: 11 536

Šlágr 11. kola FORTUNA:LIGY skončil vítězně! Viktoriáni v očekávaném duelu porazili Spartu 1:0, když se hned na sklonku druhé půle prosadil Michael Krmenčík. Plzeňský ostrostřelec tak prožil více než povedený víkend, den předtím se mu totiž narodila druhá dcerka Melania.

První poločas by se dal rozdělit na dvě odlišné fáze. V té úvodní byli aktivnější domácí viktoriáni, kteří mohli hned od druhé minuty vést. David Limberský roztáhl míč doleva na Jana Kovaříka, ten svoji přesnou levačkou našel Romana Procházka, ale ve formě hrající středopolař s číslem šest z otočky těsně minul sparanskou tyč.

Další akce Plzně přišla po dvaceti minutách. Znovu milimetrová přihrávka Kovaříka tentokrát mířila na Jana Kopice, proti němu však dobře zasáhl Milan Heča. Poté převzala otěže hry spíše Sparta, která se z dobře vykombinované akce dostala skrz Sáčka do samostatného úniku. David Limberský ale předvedl famózní skluz zezadu přesně na balon.

V dalších šancích neuspěl Guélor Kanga proti dobře postavenému Aleši Hruškovi, ani Adam Hložek po centru Martina Haška, jenž zase hlavičkoval úplně mimo tři tyče. První pětačtyřicetiminutovka tak skončila bez branek.

Ta druhá ani nemohla začít lépe. David Lischka katastrofální přihrávkou namazal Michaelu Krmenčíkovi a útočník červenomodrých, kterému se den před tímto velkým zápasem narodila druhá dcera Melania, oslavil po patnácti vteřinách poločasu vedoucí gól Plzeňanů.

Plzeňský ostrostřelec dostal míč do sítě i v 69. minutě a podruhé v nedělní večer rozradostnil vyprodanou Doosan Arenu, jenže po zhlédnutí videa sudí odvolal gól na základě faulu. Pět minut před koncem domácí předvedli parádní akci, kdy TomᚠHořava dával na malé vápno Tomáši Chorému, jehož povedenou patičku dobře vystihl Heča.

Neuznaná trefa ani zahozená šance nakonec nikoho v Plzni mrzet nemusely. Viktoriáni už si nejtěsnější vedení pohlídali do konce zápasu a Spartu v Doosan Areně znovu porazili, tentokrát po výsledku 1:0.

Záznam