V utkání SYNOT ligy s Baníkem Ostrava nastoupil do druhého poločasu a připsal si vítěznou trefu. TomᚠHořava se opět dostává po zranění do formy a těší se na úvodní souboj ve čtvrtfinále Poháru FAČR na hřišti Teplic.

„Sice není Poháru FAČR dávaný takový mediální prostor, ale pokud se dostaneme do semifinále a případně do finále, už jsou pohárové zápasy dost zajímavé. Jedním z našich sezónních cílů je určitě právě postup do finále Poháru FAČR. V týmu je víc kluků včetně mě, kteří se na hřiště nedostáváme úplně pravidelně. Domácí pohár je pro nás ideální šancí, jak se trenérovi ukázat,“ říká Hořava.

Z posledního ligového utkání v Ostravě se svěřenci trenéra Koubka vrátili v neděli pozdě večer, v pondělí absolvovali trénink a v úterý už opět vyrazili pryč z Plzně. „Zápas s Baníkem byl hodně těžký, k tomu navíc musíme přidat dlouhé cestování. Ale určitě částečně platí, že po vítězství se síly nabírají rychleji. Navíc máme široký kádr, a i když nás ve středu čeká náročný zápas, tak věřím, že ho zvládneme,“ popisuje TomᚠHořava. „V Plzni jsme se moc neohřáli a už jedeme zase na další zápas, ale tok tomu fotbalu patří. Každý z nás to zažil několikrát a nevidím v tom žádný problém,“ dodává střední záložník.

Teplice na sebe upozornily v posledním kole SYNOT ligy vysokou výhrou nad Mladou Boleslaví, když Středočechy vyprovodily výsledkem 5:0. „Nás čeká video rozbor, takže budeme mít Teplice přečtené. Severočeši jsou určitě nevyzpytatelný soupeř a nás čeká náročný zápas. Nicméně cíl je jasný - chceme uspět a vytvořit si dobrou výchozí pozici do odvety,“ uzavírá TomᚠHořava.