Postupné uvolňování vládních opatření umožňuje Viktorii, aby na nadcházející ligový zápas nadstavby s Jabloncem (neděle, 19:00) otevřela část hlediště pro fanoušky. Na fotbal budou moci vyrazit permanentkáři EXTRA. Podrobné informace naleznete v článku.

AKTUALIZACE 19. 6., 15:45: Veškeré vstupenky z maximální možné kapacity již byly vydány.

Na sportovních akcích může být od pondělí 15. 6. přítomno 2500 osob, včetně hráčů, realizačních týmů i všech technických pracovníků nutných pro zajištění utkání. Toho využívá i plzeňská Viktoria, která otevře některé sektory pro své příznivce. „Jsme si plně vědomi toho, že nejsme schopni uspokojit všechny naše fanoušky, kteří by chtěli jít na fotbal. I přesto nás ale těší a jsme rádi, že alespoň část z nich bude moci na zápas přijít a vytvořit důstojnou fotbalovou kulisu,“ uvedl generální manažer klubu Adolf Šádek.

Klub je povinen řídit se platnými nařízeními vlády i manuálem LFA. Hlediště bude tedy rozděleno do pěti sektorů které budou neprůchozí, budou mít oddělené vstupy (nutné dodržovat vstupy uvedené na vstupence), vlastní sociální zázemí i vlastní stánek s občerstvením. Zároveň bude nutné, aby fanoušci dodržovali rozestupy jednoho sedadla a jedné řady a řídili se všemi platnými aktuálními nařízeními vlády a příslušných orgánů.

Jak se tedy dostat v neděli na zápas s Jabloncem? Od středy 9:00 je možné si na pokladnách Doosan Areny vyzvednout vstupenku oproti předložené permanentní kartě EXTRA. Klub se bude snažit usadit fanoušky do přibližně stejné cenové kategorie, do jaké má permanentní kartu. „Vzhledem k opatřením není možné garantovat stejnou sedačku ani sektor. Rovněž nelze pro vstup využít permanentní vstupenku, vždy musí mít fanoušek speciální vstupenku, kterou si vyzvedne na pokladně. Vstupenky budou vydávány do vyčerpání celkové povolené kvóty,“ dodává mluvčí klubu.

„Víme, že nejde o zcela komfortní řešení, nicméně jsme se snažili najít nejlepší a nejspravedlivější cestu, jak dostat fanoušky na stadion. Pevně věřím, že naše kroky chápou a ti, kteří v neděli budou na stadionu, vytvoří hráčům pravou fotbalovou atmosféru, která nám všem v posledních týdnech tolik chyběla,“ uzavírá generální manažer klubu Adolf Šádek.

DŮLEŽITÉ OTÁZKY A ODPOVĚDI

KDO MَE V NEDĚLI NA ZÁPAS?
Majitelé permanentních vstupenek EXTRA FC Viktoria Plzeň, kteří si vyzvednou speciální vstupenku. Neplatí pro držitele karet STANDARD.

POTŘEBUJI ZVLÁŠTNÍ VSTUPENKU?
Ano. Vstup na permanentní vstupenku není možný. Je nutné vyzvednout si speciální vstupenku na pokladnách Doosan Areny.

KDY A KDE SI MOHU VSTUPENKU VYZVEDNOUT?
Na pokladnách Doosan Areny od středy 9:00. Nutné je předložit permanentní vstupenku EXTRA, oproti ní pak obdržíte 1 speciální vstupenku na nedělní zápas. Během nákupu žádáme o nošení roušky.

JAK BUDOU OTEVŘENÉ POKLADNY?
Začínáme ve středu 9:00, pokladny budou otevřené do 17:00. Stejná otevírací doba platí i pro čtvrtek a pátek. Samozřejmě výdej bude automaticky ukončen vydáním poslední vstupenky, o čemž by klub okamžitě informoval.

JAKÝ JE KLÍČ VÝBĚRU PERMANENTKÁŘŮ?
Je to jednoduché. Na pokladnách bude maximálně možný povolený počet vstupenek. Získají je ti permanentkáři, kteří přijdou dříve. Výměna vstupenek bude ukončena vydáním poslední volné vstupenky. Stále platí rovnice jedna permanentka = jedna vstupenka.

JAKÉ BUDOU VSTUPY NA STADION?

Žádáme fanoušky, aby ke vstupu na stadion využili výhradně vchod, který bude uvedený na vstupence. U některých sektorů bude jiný, než jste zvyklí! Informace obdržíte rovněž při vyzvednutí vstupenky. Upozorňujeme, že hlavní turnikety zůstanou uzavřené.

CO FANOUŠCI, KTEŘÍ NEMAJÍ PERMANENTKU?
Bohužel, v tomto případě nyní neumíme vyhovět. Volný prodej není možný.

PROČ NELZE UMOŽNIT VSTUP NA PERMANENTNÍ KARTU?

Viktoria Plzeň má téměř 7 tisíc permanentkářů. Nelze tedy uspokojit všechny zájemce. Proto musí být vstup pouze se speciální vstupenkou, kterých je omezené množství.