Herní soustředění FC Viktorie Plzeň na Maltě se blíží ke svému konci. V sobotu 6. února se svěřenci trenéra Karla Krejčího utkají v generálce před startem jarní části Synot ligy s ruským klubem Terek Grozny a kouč Viktorie přiznává, že na některých postech hráči západočeského klubu svádějí boj o základní sestavu.

„Je to sice generálka, ale o základní sestavě pro ligu ještě úplně jasno nemám. Mám příjemně zamotanou hlavu, na několika postech hráči svádějí boj o post. Uvidím, jak na tom budou také po návratu do Plzně. Myslím, že o sestavě nebudu stoprocentně přesvědčen ani po tomto zápase s Terekem. Rozhodovat se budu až do posledního dne,“ říká trenér Karel Krejčí.

Viktoriány v sobotu nečeká vůbec jednoduchý zápas, proti Plzni se podle kouče postaví nejlepší soupeř v zimní přípravě. „Očekávám nejt잚í zápas z celé přípravy. Terek jsme viděli na tréninku, protože jsme se tady v areálu s nimi několikrát potkali. Má tady hodně hráčů, je to sedmé mužstvo ruské ligy, hraje za ně spousta cizinců. V útočné fázi jsou hodně silní, takže to pro nás bude dobrá prověrka před ligou,“ zamýšlí se Krejčí.

Zimní příprava Viktorie je skoro ve finále, náročné tréninkové dávky všichni hráči zvládají bez větších zdravotních potíží. „Všichni v přípravě pracují na sto procent a hráči za to zaslouží pochvalu. Po zdravotní stránce jsou všichni v pořádku, za což jsem moc rád. Na hráčích už ale vidím takovou psychickou únavu, protože toho cestování teď bylo dost. Měli jsme dvě soustředění po sobě, strávili jsme spolu hodně času a všichni už se určitě těší za rodinami. Doma hráči trochu odpočnou a pak společně vlétneme na sto procent do Synot ligy,“ popisuje kouč Viktorie.

V úvodním jarním kole Synot ligy čeká Plzeň zápas se Slováckem a hráči budou chtít generálku s ruským soupeřem zvládnout i kvůli sebevědomí. „Snad zvládneme i závěrečný zápas tady na Maltě, určitě by to hráčům dodalo klid. Pak nás čeká takový tréninkový mikrocyklus před zápasem se Slováckem,“ uzavírá trenér Karel Krejčí.

Fotogalerie