12. 8. 2021    Zápas - poháry

Obrat s TNS dokonán a play off Evropské konferenční ligy už klepe na dveře!

FC Viktoria Plzeň
56. Bucha
85. Chorý
90+1. Beauguel
vítězná pen. Bucha

3. předkolo / Čtvrtek 12. 8. 2021, 19:00 / Doosan Arena

3. předkolo / Čtvrtek 12. 8. 2021, 19:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

4:1pen

(0:1)

The New Saints FC

4. Robles

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Havel (68. Kayamba), Pernica, Brabec, Hybš (68. Falta) – Ndiaye (30. Janošek) – Ba Loua (113. Káčer), Bucha, Šulc (77. Čermák), Mosquera (30. Chorý) – Beauguel

The New Saints FC

Harrison – D. Davies, K. Davies, Hudson, Marriott – Smith, Routledge (108. Clark), Redmond – Robles (89. Baker), McManus (80. Ebbe), Cieslewicz (65. Williams)

statistiky

Branky: 56. Bucha, 85. Chorý, 90+1. Beauguel – 4. Robles, Penalty: 4:1, ŽK: Mosquera, Ba Loua, Ndiaye, Hybš – Harrison, Redmond, Routledge, Ebbe, Rozhodčí: Stegemann – Schaal, Bandurski (všichni Německo)

Diváci: 6079

Fantastický obrat dokonán! Viktoria Plzeň v domácí odvetě 3. předkola Evropské konferenční ligy zcela zvrátila první výsledek utkání 2:4. I když také v Doosan Areně brzy prohrávala, nakonec po gólech Pavla Buchy, Tomáše Chorého, Jeana-Davida Beauguela a úspěšných penaltách postupuje do play off Evropské konferenční ligy!

Ideální scénář k obratu by byl brzký gól FCVP, jenže stal se pravý opak, hosté udeřili hned ze své první akce. Po závaru ve vápně míč do brány doklepl Louis Robles. Červenomodří měli prakticky okamžitě šanci na vyrovnání, jenomže po zpětné přihrávce Pavla Šulce nezamířil přesně pravačkou Jean-David Beauguel.

Následně měl také sám Šulc šanci na skórování, ale po přízemním centru Ba Louy pálil mimo. Stejná dvojice předvedla velmi rychlou akci i o pár minut později, kdy si oba záložníci vyměnili své role. Šulc v pozici nahrávajícího vyslal Ba Louu do úniku, toho však fantastickým zákrokem vychytal Paul Harrison.

Začátkem druhého poločasu viktoriáni rozehráli roh nakrátko po trase Ba Loua – Janošek a zakončující Chorý, ani jeho střela se ale nevešla mezi tři tyče. V 56. minutě to Plzeňanům konečně vyšlo, Pavel Bucha zatancoval s míčem v pokutovém území a levačkou prostřelil Harrisona.

Velšané poté zahrozili z protiútoku, když McManuse skvěle přečetl Hruška a jeho ránu vyrazil na tyč. Naštěstí, protože závěr patřil domácím! Pět minut před koncem základní hrací doby Dominik Janošek nacentroval od rohového praporku přesně na hlavu Chorého a Plzeň vedla 2:1. V nastavení navíc přišel tolik vytoužený odstup na dva góly, JDB se obtočil ve vápně okolo svého soka a naprosto famózní ránou na zadní tyč poslal duel do prodloužení.

To se neslo opět v duchu jednoho směru, tedy útočení na bránu TNS. Nejprve šel střelecký pokus Ba Louy nad břevno, následně dva pokusy Buchy zblokovali obránci hostů na brankové čáře, pak ani Beauguel neprotlačil míč přes urputnou obranu „Svatých.“

Ve druhé části nastaveného času měl tutovku TomᚠChorý, kterého zblízka parádně vychytal Harrison, když jeho ránu vytlačil na tyč. Těsně před koncem pak vytáhlý útočník zamířil hlavičkou jen na břevno, a tak se šlo do penalt. Na ty byla úspěšnější Viktorka a zaslouženě postoupila do play off Evropské konferenční ligy!!!

Sestřih