Plzeňská Viktoria dokonala v neděli večer výzvu, když v rámci podzimní části porazila i pátého soupeře ze špičky tabulky. Výhrou nad Slavií si na první příčce vybudovala třináctibodový náskok nad druhou Olomoucí. Slavii odsunula na třetí pozici.

„Bylo to nadstandardní utkání, důležitý zápas. Chci pochválit soupeře, který zde hrál opravdu dobře, bylo patrné, že se střetla dvě mužstva, která chtějí hrát o titul. Pro nás je to obrovský úspěch. Chci poděkovat hráčům, kteří to zvládli organizačně tak dobře, že se nám to vrátilo v podobě branky a vítězství. Z tohoto pohledu je to asi nᚠnejlepší podzimní zápas,“ hodnotí Pavel Vrba. „O poločase jsme si říkali, že může rozhodnout jediná branka, která naštěstí padla do sítě soupeře. My jsme měli ve druhé půli dvě nebo tři situace, které z naší strany byly vytvořeny skvěle, ale nebyli jsme v nich gólově úspěšní. Zápas měl ale všechno, atmosféru, skvělé výkony, dvě mužstva, která toužila po vítězství. Dnešek snesl přísnější měřítka,“ dodává.

Před druhou Olomoucí má Viktoria náskok 13 bodů. „Hraje se ještě o jednapadesát bodů, na druhou stranu čtrnáct bodů na Slavii je náskok, který jsme ani nevěřili, že bychom mohli po třináctém kole mít. Na jaře se může stát cokoliv, oslavovat nyní titul, je nesmysl,“ krotil Vrba nadšení.

Na vítězství měl dnes lví podíl Daniel Kolář, jenž se úžasně trefil zpoza pokutového území a po Spartě skolil i druhého rivala z hlavního města. „Jsem rád, že Dan dokazuje, že na Plzeň stále má a že nám v rozhodujících momentech takto těžkých zápasů obrovsky pomáhá,“ řekl na adresu kapitána Viktorie plzeňský trenér.

Před utkáním vyvolával zaplněný plzeňský stadion jméno Mariána Čišovského, který vítězství Viktorie sledoval z prostor severní věže. „Jsem rád, že tady Marián byl. Moc si ho vážím, zažil jsem s ním spoustu zápasů. Jsem rád, že jsme ho potěšili a že si zápas užil,“ těší Vrbu. „Mariánovi bych chtěl popřát, a podobných zápasů navštíví ještě hodně. Vždy ho tu rád přivítám,“ dodává se spokojeným úsměvem.

Fotogalerie