FC Viktoria Plzeň v pondělí 29. června odehrála přátelský zápas před svými fanoušky. V Luční ulici se utkala s Baníkem Sokolov a výběr trenéra Miroslava Koubka vyhrál 2:1. O branky se postarali Jan Baránek a Aidin Mahmutovič.

„Dnes jsme měli špatnou koncovku a soupeř tak s námi mohl celý zápas držet krok. Kdybychom proměnili šance, které se proměnit mají, tak je to jednoznačný zápas. Soupeř stále hrozil z brejků. Celkově je to šikovný tým. Ta koncovka určitě nebyla taková, jakou bychom jí chtěli, ale vyhráli jsme a nikdo se nezranil, to je prozatím rozhodující,“ hodnotí utkání trenér Miroslav Koubek.

Viktoriáni měli dopoledne klasický trénink a do souboje se Sokolovem tak nastoupili z náročné přípravy. „Určitě ještě doznívají důsledky zatížení, které bylo v posledních dvou týdnech enormní, takže zatím nám stále chybí ta správná lehkost a patřičná agresivita, abychom soupeře dostávali stále více pod tlak. Očekávám, že toto bude v dalším období stoupat a máme před sebou ještě tři týdny do ostrého startu,“ říká kouč Plzně.

Hráči Plzně si během utkání vytvořili velké množství šancí, využili ale pouze dvě. „Je patrné to doznívání náročné přípravy a dnes to byl typický zápas z kraje přípravy. Největší deficit je určitě v zakončení, protože šancí jsme měli dost. Chyběl důraz v zakončení, ale to se určitě zlepší,“ popisuje Koubek.

Fanoušci mohli v Luční ulici vidět i nováčky v červenomodrém dresu jako například Jana Kopice nebo Tomáše Kučeru. „Zatím se stále sehrávají, kluci se seznamují s novým prostředím a týmovým myšlením. Jejich výkonnost půjde určitě nahoru. Především Kopic měl v první půli několik hodně dobrých scén,“ zamýšlí se plzeňský trenér. 

Fotogalerie