Mládežnické týmy měly o víkendu pořádně napilno! Ligová sezona se rozběhla žákovským kategoriím, dorost U19 se dočkal prvního vítězství... Přinášíme vám kompletní servis i s hodnoceními trenérů jednotlivých celků. A pozor – všechny viktoriánské týmy mládeže vyhrály!

Dorost U19

Konečně to vyšlo! Dorost U19 se dočkal prvního vítězství v nové sezoně, když si v Rokycanech poradil s ostravským Baníkem. Sice brzy prohrával 0:1, ale skóre otočil třemi brankami v řadě. Nejprve srovnával TomᚠKepl z penalty, po osmi minutách se prosadil kapitán Václav Míka. Ten skóroval i v 80. minutě, hostům pak nepomohlo ani snížení v závěru.

FCVP U19 – Baník Ostrava U19 3:2
Branky: 24. Kepl (pen.), 32. Míka, 80. Míka – 9. Wojatschke, 89. Nagy.
Sestava: Mařík – Halász, Gabriel, Míka (C), Žilák – Kraml, Šulc, Kodýdek (77. Ruda) – Selnar (90. Kavka), Kepl, Plecitý (67. Hezoučký).
Hodnocení trenéra Jiřího Žiláka: „V 8. minutě jsme obdrželi branku po rohovém kopu, ale v průběhu poločasu jsme byli lepším týmem. Zaslouženě jsme otočili výsledek po brankách Kepla z penalty a Míky. Úvod druhého poločasu byl oboustranně nepřesný. Nám chyběl pohyb a na útočné polovině jsme ztráceli míče. Od 65. minuty jsme se zlepšili a začali jsme si vytvářet šance. Šulc, Plecitý a Selnar neproměnili. Opět Míka nás posunul do dvoubrankového vedení, když zvýšil na 3:1. V závěru Ostrava ještě snížila, ale vítězství jsme si již utéct nenechali. Výhra je pro nᚠtým zasloužená, měli jsme však zápas rozhodnout dřív a proměnit některou z vytvořených šancí.“

FOTOGALERIE ZDE

Dorost U18

Osmnáctka napravila porážku na penalty ze hřiště Meteoru Praha a v Rakové si poradila s Mostem 4:1! Proti severočeskému soupeři se ujala vedení ve 34. minutě zásluhou Dominika Fišera, šest minut poté upravil na 2:0 Adam Vrba. Hosté sice snížili, nicméně Daniel Koranda s Ondřejem Pecháčkem potvrdili vítězství Viktorie.

FCVP U18 – Most U19 4:1
Branky: 34. Fišer, 40. Vrba, 71. Koranda, 86. Pecháček – 56. Kocourek.
Sestava: Novák – Pavlík, Strmiska, Fišer (C), Petrmichl – Uzlík, Ruda (55. Kuhajda) – Václavík (60. Koranda), Lehký (46. Pecháček), Kavka (80. Popovič) – Vrba (72. Kotěšovec).
Hodnocení trenéra Jaroslava Kovaříka: „Výsledkově dobře zvládnuté utkání. Kluci předvedli hru přesně s tím přístupem, který po nich vyžadujeme, co se týče nasazení. Bojovné utkání proti důraznému soupeři jsme zvládli vyhrát, to nás těší.“

FOTOGALERIE ZDE

Dorost U17

Stejným poměrem jako devatenáctka vyhráli také o dva roky mladší kolegové. V Rokycanech s Baníkem sice dvakrát prohrávali, ale nejprve na 1:1 vyrovnával Filip Renza a na 2:2 poté Matěj Šoul. Vítězný gól vsítil jeden z noviců Adam Kronus v 81. minutě.

FCVP U19 – Baník Ostrava U19 3:2
Branky: 56. Renza, 77. Šoul, 81. Kronus – 45. Barkov, 63. Barkov.
Sestava: Šulc – Šoul, Kolerus (C), Petržílka, Šimek – Vostárek, Novický, Tesař (61. Pešek) – Renza (86. Královec), Krátký (86. Votava), Kortan (61. Kronus).
Hodnocení trenéra Ondřeje Šimla: „Úvod zápasu se nám nevydařil a prvních 20 minut jsme se nemohli dostat do hry. Prohrávali jsme osobní souboje, všude jsme byli druzí a neměli jsme odražené míče. I přes to, že byl soupeř v úvodu lepší, tak jsme mu nedovolili vytvořit si žádné šance. Od 20. minuty se hra vyrovnala a my jsme byli dokonce nebezpečnější z brejkových situací, ale ani jeden protiútok jsme nedokázali proměnit. V závěru poločasu využila Ostrava našich chyb a dostala se do vedení. Do druhého poločasu jsme vstoupili lépe my a po deseti minutách vyrovnal z rohového kopu Filip Renza. O chvíli později se Baník dostal znovu do vedení. Nám se ale opět podařilo vyrovnat Matějem Šoulem a v 81. minutě vstřelil vítěznou branku Adam Kronus.“

FOTOGALERIE ZDE

Dorost U16

Stále stoprocentní! Nejmladší dorost vyhrál i čtvrté utkání v řadě, když si v Rakové poradil s Mostem. Dvěma brankami se o to zasloužila letní posila ze Slavie Metoděj Málek. Nejprve poslal Plzeň do vedení, poté jí ho vrátil tři minuty po brance Mostu. Viktoria zvítězila 2:1.

FCVP U16 – Most U17 2:1
Branky: 47. Málek, 83. Málek – 80. Klíč.
Sestava: Langr – Šticha, Štůla (46. Vacek), Ferko, Oravec – Vobruba (80. Holík), Sojka (C), Krůta (76. Nedvěd) – Papež (46. Janča), Málek, Prokop (62. Jedlička).
Hodnocení trenéra Josefa Parláska: „Na perfektně připraveném hřišti v Rakové jsme odehráli vyrovnané utkání proti soupeři z Mostu. Utkání rozhodla akce z 83. minuty, kdy jsme velmi dobře vyřešili rychlý protiútok a Málek po samostatném úniku rozhodl. Kluky musím opět pochválit za nasazení a přístup k utkání.“

FOTOGALERIE ZDE

Žáci U15

Nejstarší žáci vyhráli v Praze na hřišti Meteoru 2:1! Do vedení šli po půlhodině hry, kdy se po přihrávce Vacha prosadil Jakub Secký. V 66. minutě pak na 2:0 navyšoval Adam Štauber a ač domácí snížili v poslední minutě, viktoriáni si již výhru pohlídali.

Meteor Praha U15 – FCVP U15 1:2
Branky: 70. Klíma – 31. Secký, 66. Štauber.
Sestava: Vlček – Rajtmajer, Vach, Mertl, Vinš (58. Prokop) – D. Pracht, Falout – Doubek (54. I. Vonásek), Secký, J. Vonásek (45. Štauber) – Kule (45. Rádl).
Hodnocení trenéra Štěpána Havránka: „Utkání hrané na umělé trávě mělo oboustranné nasazení. Šancí na vstřelení gólu bylo pramálo. Byli jsme lepší v osobních soubojích, sbírali odražené míče, rychleji reagovali na míč a měli kvalitnější kombinaci. Opticky jsme byli lepší a soupeře jsme dostávali více pod územní tlak. První branku vstřelil Jakub Secký po přihrávce Tomáše Vacha v 31. minutě. Druhou branku jsme zaznamenali až v 66. minutě, když se prosadil Adam Štauber. Následně jsme začali hrát lehkovážně, čehož využil soupeř ke snížení skóre v poslední minutě utkání na 1:2. Další branka již nepadla, a tak jsme si připsali cennou výhru. Tým zaslouží pochvalu za bojovný výkon, příště ale chceme zlepšit herní projev.“

Žáci U14

Čtrnáctka měla do zápasu v Praze skvělý vstup. Hned ve 12. minutě si domácí Pavel Vitvar dal vlastní branku, šest minut poté dával Pavel Gaszczyk na 2:0 a tři minuty nato skóroval Vít Němec. Stejný hráč se prosadil i ve 34. minutě, kdy dával na konečných 4:0.

Meteor Praha U14 – FCVP U14 0:4
Branky: 12. Vitvar (vl.), 18. Gaszczyk, 21. Němec, 34. Němec.
Sestava: Buchar – Dvořák (34. Fremr), Gaszczyk (C), Tůša (36. Trojan), Si. Horváth – Gadač (36. Kulišan) – Němec, Novák (36. Soběhart), Suchý (36. Soupír), Šot (36. Se. Horváth) – Houdek (36. Vilímek)..
Hodnocení trenéra Martina Vísnera: „Od prvních minut jsme udávali v utkání tempo hry a již v prvním poločase stanovili konečné skóre utkání. Přesto jsme soupeře pustili dvakrát do brejkových situací, kvůli vlastní ležérnosti a pohodlnosti, čemuž bychom se měli do budoucna vyvarovat a především návrat do obranné fáze by měl probíhat daleko rychleji. Do druhého poločasu jsme prostřídali, bylo sedm změn, což se i na hře projevilo. Kluci dále kombinovali, ale pouze po velké vápno soupeře, kdy jsme si už nedokázali vytvořit brankové příležitosti.“

Žáci U13

V prvním ligovém utkání sezony 2018/2019 si žáci U13 poradili s pražskou Aritmou v poměru 9:2. Střelecky se nejvíce zaskvěl Jakub Chalupa, který dal čtyři branky. Dvě přidal Ondřej Lemon, jednou se trefili Erik Dulík, David Sivák a Pavel Benajtr.

FCVP U13 – Aritma Praha U13 9:2
Branky: 26. Benajtr, 33. Chalupa, 36. Chalupa, 43. Sivák, 62. Lemon, 64. Chalupa, 71. Lemon, 84. Chalupa, 87. Dulík – 3. Lassig, 52. Klečar.
Sestava: Sutr – Hodek (45. Paidar), Sivák (45. Kučera) – Benajtr (45. Lemon), Chalupa (45. Dulík), D. Kardoš (45. Honomichl) – Bezděk (45. K. Kardoš), Šlegel (45. Sutr, 68. Basl)..
Hodnocení trenéra Josefa Šnebergera: „Výsledek odpovídá průběhu utkání. První třetina byla z naší strany nervózní a v zakončení bylo hodně nepřesností. Získali jsme hodně podnětů do tréninkového procesu.“

FOTOGALERIE ZDE

Žáci U12

Nejmladší žáci rovněž zvítězili, Aritmu Praha porazili na hřišti Vodních staveb 13:0. Hattricku se dočkali David Čoka s Filipem Arnoštem, dvě branky vsítil Antonín Šneberger. Po gólu přidali MatyᚠKubrycht, Ondřej Růžička, Matěj Sýkora, MatyᚠVeselák a Felix Jonathan Kopecký.

FCVP U12 – Aritma Praha U12 13:0
Branky: 19. Kubrycht, 23. Sýkora, 33. O. Růžička, 35. Šneberger, 38. Čoka, 43. Veselák, 52. Arnošt, 58. Čoka, 63. Čoka, 66. Arnošt, 67. Kopecký, 78. Šneberger, 90. Arnošt.
Sestava: Šilhavý – Veselák, Šneberger – Kubrycht, F. Růžička, O. Růžička, Arnošt – Šádek; Peleška – Vacek, Peklo – Zach, Stejskal, Sýkora, Kopecký – Čoka.
Hodnocení trenéra Radka Růžičky: „Od začátku jasná převaha a dominance ve všech parametrech. I přesto jsme se potýkali s nedostatky v naší hře – kvalita prvního dotyku do správného prostoru, dlouhé držení míče, nízká efektivita, aktivita hráčů bez míče. Soupeř se zaměřil na houževnaté bránění středu hřiště, kde se naši hráči těžko prosazovali. Na hráčích byla rovněž patrná nervozita z prvního soutěžního utkání, kterou ještě dlouho zvětšovala neschopnost vstřelit první branku, a to i z těch nejvyloženějších brankových příležitostí. Uklidnění přišlo až v prvních 8 minutách druhé třicetiminutovky, kdy jsme navýšili dvoubrankový náskok na pětibrankové vedení.“

FOTOGALERIE ZDE

Fotogalerie