Žákovská kategorie U15 se představila na turnaji v německém Speichersdorfu, kde obsadila celkové čtvrté místo. Čtrnáctka na domácím turnaji v hale Lokomotivy skončila na pátém místě.

Turnaj U15 v Německu


Ve skupinové fázi Viktoria sice prohrála úvodní zápas s Deggendorfem, následně již ale odešla ze tří zbývajících utkání neporažena, když zdolala Burgweinting a Regensburg. V play-off nejprve podlehla pozdějšímu vítězi Mnichovu 1860, v souboji o třetí místo pak nestačila na Regensburg a v Německu tedy obsadila čtvrtou pozici.

„První zápas nás nezastihl v plné koncentraci, soupeř nás přestřílel a projevil větší touhu po výhře. Ve druhém utkání kluci prokázali, že se o dobrý výsledek na turnaji chtějí porvat a jejich snaha, nasazení i koncentrace byla výrazně lepší,“ hodnotil výkony trenér týmu Jiří Sulek. „S Chamem jsme bohužel nebyli efektivní při šancích, soupeř nás pak potrestal v poslední minutě a z trestného kopu z poloviny hřiště vyrovnal na 1:1. V závěrečném utkání skupiny jsme s vypětím všech sil, nasazením, disciplínou a bojovností dokázali postoupit do bojů o medaile,“ dodal ke skupinové fázi, kde Viktoria skončila druhá.

„V úvodním zápase play-off byl soupeř nad naše síly, po většinu zápasu hru kontroloval. Do šancí jsme se dostali až za stavu 3:0 pro Mnichov a v posledních minutách. Bohužel zakončení našich hochů bylo velice nepřesné,“ okomentoval play-offové vystoupení z pozdějším vítězem turnaje Jiří Sulek. „V boji o třetí místo rozhodlo proměňování šancí. Zatímco soupeř byl efektivní, my byli impotentní,“ mrzelo kouče. „Naše výkony nebyly zcela ideální. Předvedli jsme několik slušných momentů, ovšem bez kvality v zakončení,“ završil hodnocení.

Výsledky Plzně:
Deggendorf – FCVP 4:2 (Vacek, Krůta)
Burgweinting – FCVP 0:3 (Krůta 2, Prokop)
Cham – FCVP 1:1 (Nedvěd)
Jahn Regensburg 1:2 (Vacek, Krůta)
play-off: Mnichov 1860 – FCVP 3:0
o 3. místo: Jahn Regensburg – FCVP 3:0

Sestava Plzně: Langr, Vanc, Oravec, Holík, Krůta, Prokop, Vacek, Sojka, Benedikt, Agapkin, Nedvěd.

Halový turnaj U14 v Plzni


Žáci U14 vstoupili do turnaje na Lokomotivě vítězstvím 7:2 nad Pískem. Poté třikrát prohráli smolně o gól, následně remizovali 3:3 se zahraničním účastníkem Staaken Berlín. Po porážce s Budějovicemi zakončili turnaj vítězstvím 5:1 nad pražským Motorletem. Celkově jim patří páté místo.

„Celý turnaj byl velice vyrovnaný. Nám se bohužel výsledkově, ani herně příliš nedařilo. Hra na malém prostoru nám potvrdila technické nedostatky, na kterých je potřeba neustále pracovat v tréninkovém procesu,“ zhodnotil vystoupení svého celku trenér Štěpán Havránek.

Výsledky Plzně:
FCVP – Písek 7:2 (Štauber 2, Pracht, Rádl, Secký, D. Keltyčka, Kule)
FCVP – Teplice 2:3 (Štauber, Mertl)
FCVP – Sparta 2:3 (D. Keltyčka, Kule)
FCVP – Sokolov 1:2 (Štauber)
FCVP – Staaken Berlín 3:3 (D. Keltyčka, Rádl, Vach)
FCVP – České Budějovice 1:5 (Štauber)
FCVP – Motorlet Praha 5:1 (Štauber, Secký, Falout, D. Keltyčka, Vinš)

Sestava Plzně: Kunesch – T. Keltyčka, Secký, D. Keltyčka, Kule – Mertl, Prokop, Falout, Štauber – Vinš, Vach, Rádl, D. Pracht.

Konečné pořadí: 1. Sparta Praha, 2. Teplice, 3. Baník Sokolov, 4. Písek, 5. Viktoria Plzeň, 6. Motorlet Praha, 7. Staaken Berlín, 8. Dynamo České Budějovice.