Ve čtvrtek 26. listopadu 2015 se FC Viktoria Plzeň utká v Evropské lize s Dinamem Minsk. Běloruský soupeř v základní skupině stále čeká na první bodový zisk, na Viktorii ztrácí tři body. Západočeši stále drží malou naději na postup do vyřazovací fáze, musí ale bezpodmínečně vyhrát a věřit v pomoc Rapidu Vídeň.

„Šance je malá, musíme věřit Rapidu, že vyhraje ve Španělsku nad Villarrealem. Určitě je ale o co hrát, je to stále utkání Evropské ligy. Chceme vyhrát a potěšit fanoušky dobrým výkonem,“ říká záložník Patrik Hrošovský.

Rapid Vídeň má v tabulce překvapivě plný počet bodů a postup ze skupiny už má po výhře v Plzni jistý. „Nevím, jak oni přemýšlejí, ale určitě ten zápas nevypustí. Nicméně je možné, že se více soustředí na domácí ligu, když už mají postup v kapse. Prostor možná dostanou hráči, kteří běžně nehrají. Budeme Rakušanům držet palce, ale zásadní je pro nás duel v Borisově,“ zdůrazňuje záložník Viktorie.

Svěřenci trenéra Karla Krejčího chtějí duel s Dinamem Minsk zvládnout a připsat si tři body. „Jak s Rapidem, tak s Villarrealem hráli doma velmi vyrovnané zápasy a prohráli opravdu těsně. Nebude to tam vůbec lehké, uvidíme, co na ně vymyslí naši trenéři. Pevně věřím, že to bude podobné jako v Plzni a že ten souboj i podobně dobře zvládneme,“ dodává Hrošovský.

Utkání začíná v 17:00 středoevropského času, v Minsku bude o dvě hodiny více. Časový posun ale na viktoriánech žádné stopy nezanechá. „Není to moc velký posun, takže mi to určitě vadit nebude. Spíš se mi dobře nehraje v takové zimě, která teď v posledních dnech udeřila tady i u nich. Radši hraji v létě než v zimě, ale s tím se nějak budu muset poprat,“ uzavírá s úsměvem Patrik Hrošovský.