Osmnáctiletý záložník Pavel Šulc bude v nadcházejícím ročníku FORTUNA:LIGY hostovat v Opavě. Talentovaný středopolař se v první polovině uplynulé sezony ukázal v dobrém světle v mládežnické obdobě Ligy mistrů proti soupeřům jako Real Madrid nebo AS Řím, poslední půlrok pak strávil na hostování v druholigové Jihlavě.

Také na Vysočině se mu dařilo velmi dobře. Mladý záložník stihl odehrát celkem 16 zápasů, ve kterých vstřelil tři góly a téměř vždy patřil mezi nejlepší hráče na hřišti. Přípravu na sezonu 2019/20 sice začal s Viktorií, nyní však míří na roční hostování do prvoligové Opavy.

„Pavel je velmi talentovaný fotbalista, což ukazoval celou minulou sezonu, kdy se i ve velmi mladém věku dokázal prosadit mezi dospělými,“ říká k hostování generální manažer klubu Adolf Šádek. „Pro Pavla je to opět krok kupředu, protože si v nadcházející sezoně bude moci vyzkoušet prvoligový fotbal. V Opavě bude mít určitě větší herní vytížení, než by měl u nás,“ dodává.

Kvůli šanci zahrát si FORTUNA:LIGU se nezúčastní nadcházejícího mistrovství Evropy do devatenácti let v Arménii. „I když přijdu o EURO U19, vnímám to jako další velký kariérní krok. Možnost poprat se o místo v sestavě prvoligového týmu je pro mě určitě vítána. Věřím, že mi hostování pomůže herně se zase o něco posunout,“ říká o přesunu Pavel Šulc.

„Děkuji také Jihlavě a trenéru Kučerovi, že mi umožnil vstoupit do dospělého fotbalu. Byl to pro mě první odrazový můstek,“ je vděčný Šulc. „V Opavě chci ukázat znovu to nejlepší, co ve mně je a za rok se opět poprat o místo v Plzni,“ doplňuje k odchodu na hostování. „Viktorku budu na dálku sledovat a držet ji palce v blížících se bojích o evropské poháry,“ uzavírá Šulc.