Viktorii Plzeň čeká poslední domácí utkání podzimní části sezony. Na svém hřišti v sobotu od 19:00 bude hostit Jablonec, který v prvním vzájemném utkání tohoto ročníku porazila 1:0. Zelenobílí naposledy remizovali s pražskou Slavií 1:1, je tedy jasné, že nepůjde o žádné lehké utkání.

„V české lize obecně nenajdete soupeře, o kterém byste mohli říci, že je jednoduchý. Přijede Jablonec, který je uprostřed tabulky a má v dohlednu pohárové příčky, rozhodně zde bude chtít uspět. Na druhou stranu i my chceme být v domácím prostředí stoprocentní,“ říká Pavel Vrba před utkáním. „Respektuji však sílu každého soupeře, kdokoliv může ztrácet body a kdokoliv je zase získávát,“ dodává kouč.

V sobotu ve večerních hodinách se očekává chladnější počasí, plzeňský kouč to ale jako velký problém nevidí: „Bude zima, bude mráz, ale doufám, že fanoušci budou zahřátí naším fotbalem a zima jim nebude,“ přeje si. „Chtěli bychom do druhé poloviny soutěže vstoupit tak úspěšně, jako do té první. Doufám, že dáme fanouškům první předvánoční dárek v podobě našeho vítězství.“

Od zápasu s Bukureští je v Doosan Areně položený nový trávník, což je podle hlavního trenéra Viktorie důležitý prvek. „Předevší při našem způsobu hry nám to vyhovuje. Jsem rád, že se vedení klubu rozhodlo pro toto radikální řešení. Je to dobré i s ohledem na jarní část soutěže,“ pochvaluje si Pavel Vrba.