Druhý zápas proti Realu Madrid ve skupinové fázi Ligy mistrů vyzněl jasně pro španělského giganta, který na západě Čech vyhrál 5:0. Utkání proti nejlepšímu týmu v historii fotbalu posléze zhodnotil trenér Pavel Vrba.

„Real nás v prvním poločase potrestal ze všeho, co měl a pro nás to bylo takové ubíjející, protože když výsledek narůstal, tak se hráči asi chtěli vidět víc v šatně,“ řekl Vrba. „Výsledek z první půle byl krutý, ale prostě Madrid byl stoprocentní a ve finální fázi úžasný,“ pochválil svého soupeře.

Čtyřiapadesátiletého kouče štval hlavně nedůraz viktoriánu při standardních situacích. „Hráčům jsem je vyčítal už v poločase. Máme určitá pravidla, postavení a bránění hráčů a my dostaneme góly z pozic, které jsou teoreticky připravené na to, abychom v obraně byli mnohem důraznější,“ vysvětlil Vrba.

Výsledek utkání nakonec skončil jednoznačně, úvodní minuty velmi očekávaného duelu ale vypadaly z pohledu Viktorie více než dobře. „Zápas se lámal v těch prvních patnácti minutách. Měli jsme první šanci, kdy se nastřelilo břevno, pak dal Real gól po individuální akci Benzemy na 1:0. Potom jsme měli ještě jeden brejk, kdy Radim Řezník nedosáhl na balón ve velkém vápně, kde byl úplně sám,“ mrzelo trenéra. „Pak už samozřejmě Real dominoval a dal nám další tři góly,“ doplnil.

„Bílý balet“ proti Viktorii sledovala zcela vyprodaná Doosan Arena, které své oblíbence hnala i přes vysoce negativní skóre. „Chci poděkovat fanouškům, kteří byli skvělí. I když viděli, že hrajeme proti mužstvu, které třikrát za sebou vyhrálo Ligu mistrů, tak nás povzbuzovali celý zápas,“ uzavřel.

Fotogalerie