Další vítězství na domácí půdě, kde jsou Západočeši jediní v lize stále stoprocentní! Viktoria ve sváteční nedělní odpoledne porazila v Doosan Areně poslední Slovácko 2:1, tři body tak opět zůstaly v plzeňské pevnosti. Utkání zhodnotil také trenér Pavel Vrba.

„Byl to zápas dvou poločasů. V tom prvním, když to přeženu, to mohlo být tři čtyři nula. Ve druhém kdyby nám dalo čtyři góly Slovácko, tak jsme asi moc neřekli,“ řekl Vrba. „Nevím, čím to bylo, že jsme ve druhé půli byli nedůrazní a nedůslední. Soupeř toho využíval v osobních soubojích. V závěru jsme měli hodně práce, abychom vítězství udrželi,“ věděl.

V úvodní pětačtyřicetiminutovce měli domácí opravdu velký počet příležitostí, díky kterým se mohli dostat do vyššího vedení. Ale nestalo se tak. „Možná bychom dohrávali ve větším klidu. Měli jsme hodně standardních situací, závarů i střel ze střední vzdálenosti,“ uvědomoval si Pavel Vrba.

Čtyřiapadesátiletého kouče zaskočilo, jak se Slovácko na stadionu ve Štruncových sadech prezentovalo. „Přiznám se, že mě Slovácko v útočné fázi hodně překvapilo. Soupeř byl ve druhém poločase hodně nebezpečný, několikrát jsme měli i štěstí. Byli velice aktivní, v přechodové fázi nás kolikrát i přehrávali,“ pochválil Moravany Vrba.

Podruhé v řadě naskočil do základní sestavy Milan Havel. „V prvním poločase dal gól a také se dvakrát-třikrát velice šikovně prosadil po křídle, dostal se do velkého vápna, bohužel Milan Petržela z jeho přihrávky nedal gól. Možná mu v závěru trošku docházely síly, protože v posledním období neměl žádný zápasový rytmus. Ale z mého pohledu to zvládl velice dobře,“ uzavřel hlavní trenér.

Fotogalerie