Je to tady zas a znovu! Už zítra začíná nový ročník FORTUNA:LIGY, ve kterém se viktoriáni utkají na Julisce s pražskou Duklou. Západočeši na stejném místě ukončili minulou sezonu, kde vyhráli vysoko 5:1. Trenér Pavel Vrba ale nebude chtít na tento duel spoléhat.

„Bude to určitě jiné utkání, protože v posledním kole nám ani Dukle víceméně o nic nešlo. Chtěli jsme si zahrát fotbal a pro nás byl samozřejmě výsledek lepší. Teď začíná nový ročník, budeme chtít oba bodovat. Asi to nebude tak otevřené jako v posledním jarním kole, kde možná šla taktická stránka trochu bokem,“ řekl plzeňský kouč.

Čtyřiapadesátiletý rodák z Přerova už se nemůže zítřejšího startu soutěže dočkat. „Těším se, přeci jen nějakou dobu už jsme nehráli ostré utkání. Samozřejmě některé přípravné zápasy jsou zajímavé, ale přesto ty soutěžní jsou vždycky úplně jiné,“ prozradil Vrba.

Červenomodří by rádi předváděli stejnou hru jako v loňské podzimní části ligy. „Chtěli bychom se zase prezentovat ofenzivním fotbalem. Na druhou stranu je to první kolo, takže budeme chtít hrát i tak, abychom žádnou branku nedostali. Ale v útočné fázi máme takovou sílu, že věřím tomu, že nějaký gól dáme,“ doufal Vrba.

Západočechy čeká po zápase na Dukle vložený přípravný duel s Domažlicemi, který se odehraje ve středu na stadionu v Luční ulici. „Je to kvůli tomu, aby byl vytížený celý kádr, ale také, protože hrajeme pátek–pondělí, což je v hlavní části soutěže nestandardně dlouhá pauza. Na základě toho jsme se rozhodli takto,“ objasnil Vrba.