V Plzni se už za pár hodin odehraje zápas století. Ve středu večer Hrošovský a spol. vyzvou v domácí Doosan Areně giganta všech gigantů – Real Madrid. A právě slovenský záložník společně s trenérem Pavlem Vrbou nabídli své postřehy na předzápasové tiskové konferenci.

Střelec plzeňského gólu na slavném Santiago Bernabéu věří, že Viktoria může svého zítřejšího soupeře znovu potrápit. „Měli jsme tam dobré šance, ale bohužel jsme nezvládli koncovku. Když budeme schopní podat výkon na hranci našich možností, tak to může dopadnout ještě lépe, než v tom prvním utkání,“ věří Hrošovský.

Na západ Čech nepřicestovali Raphaël Varane, Daniel Carvajal ani Marcelo, všichni tři obránci zůstali ve Španělsku kvůli zranění. Šestadvacetiletý záložník je však přesvědčen, že se tím Plzeňanům nic nezjednodušší. „Real Madrid má pořád vysokou kvalitu, i když jim třeba nějaký hráč vypadne,“ je si jist.

Síly Realu si je samozřejmě vědom i Pavel Vrba. „Myslím si, že hra Madridu je jasná. Oni chtějí pokaždé dominovat a soupeře přehrát. My samozřejmě budeme chtít tuto jejich herní převahu nějakým způsobem překvapit,“ řekl.

Čtyřiapadesátiletý kouč zároveň doufá, že se Západočeši svého soupeře nezaleknou a předvedou podobný výkon jako na půdě Los Blancos. „Vím, na co máme. Doufám, že se i v tom prvním utkání přesvědčili hráči, na co mají. Samozřejmě si ale uvědomujeme, proti komu budeme hrát,“ bere jméno soupeře v potaz.

Domácí utkání proti nejslavnějšímu týmu fotbalové historie je pro všechny jedno z největších vůbec. „Je to duel Ligy mistrů, kterou hraji poprvé a navíc proti Realu Madrid. Dalo by se říct, že ho řadím nejvýše v kariéře,“ prozradil Patrik Hrošovský. „Řadím ho mezi zápasy s týmy jako Barcelona, Atlético Madrid, Manchester City nebo Bayern Mnichov. Pro Plzeň je to samozřejmě svátek a já jsem rád, že tu taková mužstva hrají v soutěžních zápasech,“ dodal Vrba.

Po zápasech jako takových je tradicí, že si hráči vyměňují dresy s hvězdami soupeře. Ale co trenéři? „Přemýšlím, jestli si s kolegou nevyměnit košile nebo saka. Asi by se něco takového stalo vůbec poprvé. Navrhněte to trenérovi Realu, že bychom něco takového mohli předvést. Doufám ale, že mu moje velikost bude,“ zavtipkoval Vrba na závěr.

Fotogalerie