Před pátečním utkáním Viktorie Plzeň s Mladou Boleslaví bude mít možnost zaplněná Doosan Arena poblahopřát dvěma oslavencům, kteří oblékali dres plzeňského klubu. Miloš Herbst i Milan Forman oslavili v uplynulé době kulatá životní jubilea.

Miloš Herbst - 75 let
Olympionik z roku 1968 v Mexiku se narodil 6. května 1942, s fotbalem začínal v Liberci, přes druholigovou Hrdlovku a prvoligové Teplice se dostal v roce 1966 do Plzně, kam ho chtěl především trenér Vlastimil Chobot. Vytáhlý rychlý útočník s tahem na branku a kvalitní střelec pomohl k postupu do nejvyšší soutěže a prvoligová sezona 1967 - 1968 byla nejlepší v jeho kariéře. V Teplicích a v Plzni nastřílel téměř třicet prvoligových gólů. Závěr jeho kariéry poznamenala častá zranění. V roce 1972 to zkusil v Chomutově, ale opět kvůli zranění se vrátil do Plzně a hrál za ČSAD, což je dnešní SK Smíchov. Když pověsil kopačky na hřebík, věnoval se trenérskému řemeslu, například v ČSAD Plzeň a v Sokole Letná.

Milan Forman - 65 let
Odchovanec plzeňského fotbalu se narodil 21. dubna 1952 a v první lize má zapsáno 128 startů a jedenadvacet branek. Původně útočník se v prvoligovém dresu Škodovky objevil po vojně v pražské Dukle v roce 1973, postupem času se přeškolil na stopera a díky výborným výkonům si ho v roce 1983 vybrala pražská Slavia. Po roce se ale do Plzně vrátil a odváděl ji skvělé služby až do roku 1988. Tehdy už mu bylo šestatřicet let a na sklonku kariéry si zahrál nižší soutěž v Německu.


Miloš Herbst

Milan Forman útočí na branku soupeře v utkání Škoda Plzeň - Maastricht 6:1, 
které se hrálo na Petříně 21. července 1973