FC Viktoria Plzeň nezvládla třetí utkání v základní skupině Evropské ligy a prohrála s rumunskou Astrou Giurgiu 1:2. Viktoriáni mají v tabulce dva body a stále čekají na výhru.

„Hráli jsme s posledním týmem tabulky a teď jsme poslední my. Byl to špatný výkon od nás. Mrzí nás to hrozně kvůli fanouškům, kteří přišli takhle večer a my jsme jim dnes neudělali radost,“ říká obránce Jan Baránek. „Dělali jsme strašně hloupé chyby, které nás srážely k zemi. Měli jsme dlouhou dobu na to, abychom to zvrátili. Nezvládli jsme to,“ dodává TomᚠHořava.

Největší problémy plzeňské obraně dělal útočník Alibec, který měl v utkání několik stoprocentních šancí. „Nemůže se stávat, aby nám šel jeden hráč čtyřikrát sám na branku. Jednou z toho dal gól. Je to chyba obrany, beru to na sebe. Musíme se z toho poučit,“ zamýšlí se stoper.

Viktoria byla v utkání jasným favoritem, Astra před zápasem neměla v tabulce ani bod a trápí se i v domácí lize. „Nepřišlo mi, že by měli nějakou krizi. Působili kompaktně, bojovali a odehráli dobrý zápas. Je to kvalitní tým, ale na druhou stranu my jsme jim góly nabídli na zlatém podnose,“ popisuje středopolař Plzně. „Oni dobře bránili, ale my jsme jim to naši hrou usnadnili. Určitě tam byl prostor na to se tam dostat. Nezvládli jsme to, byl to hratelný soupeř,“ doplňuje Baránek.

Plzeňští hráči musí na nepovedený výkon co nejrychleji zapomenout, protože už v neděli je čeká důležitý ligový zápas se Spartou. „Je to stejné jako vloni, prohráli jsme na Rapidu a pak jsme Spartu porazili, snad to bude stejné. Musíme se semknout jako tým a bojovat,“ říká obránce Viktorie. „Musíme zvednout hlavy a rychle se z toho otřepat. Máme zkušené mužstvo a na neděli se dobře připravíme,“ uzavírá TomᚠHořava. 

Fotogalerie