FC Viktoria Plzeň v odvetě čtvrtfinále MOL Cupu remizovala na hřišti SK Sigmy Olomouc 1:1 a po domácí výhře 4:2 tak postoupila mezi nejlepší čtyři týmy. Postup se v Olomouci nerodil vůbec lehce, Sigma vedla po půli 1:0 a měla další šance na skórování. Remízu zařídil v 62. minutě Jan Kopic.

„Byl to hodně těžký zápas. Olomouc se dostala do vedení a pak měla celou řadu velkých šancí, které jsme naštěstí přežili nebo je skvěle pochytal Petr Bolek. Poté co jsme vyrovnali, jsme se uklidnili a zápas už se jen dohrával, nicméně určitě se z tohoto zápasu musíme poučit,“ říká Jan Kopic.

Viktoria se se Sigmou utkala během jednoho měsíce už potřetí. V Synot lize Západočeši vyhráli na olomoucké půdě 1:0, v úvodním utkání čtvrtfinále MOL Cupu vyhrála Plzeň doma 4:2 a odvetný zápas skončil 1:1. „My jsme věděli, jak budou hrát, Sigma hrála ve všech vzájemných zápasech velice podobně. Trenér nás upozorňoval, že domácí umí držet míč a dobře kombinují. My jsme dělali zbytečné chyby a sami jsme je pouštěli do šancí. Měli jich snad pět, což se prostě nesmí stávat,“ zamýšlí se záložník Viktorie.

Olomouc tak velkého favorita hodně potrápila a viktoriáni svému soupeři přejí, aby zvládl náročné boje o udržení v Synot lize. Sigma se totiž aktuálně nachází na 15. místě. „Nemyslím si, že jsme zápas podcenili. Olomouc opravdu hrála velice dobře a chtěl bych je pochválit. V kabině jsme se divili, že s takovým fotbalem hrají o udržení v lize. Všechny zápasy proti nám hráli velice dobře a s takovou hrou si určitě nezaslouží sestoupit. Asi nezvládají zápasy proti slabším týmům,“ dodává Kopic.

Obrana Viktorie byla především na začátku druhého poločasu hodně pod tlakem a brankář Petr Bolek si na nedostatek práce stěžovat opravdu nemohl. „Nedůslednost v nábězích. Oni si dávali dobré balony za obranu, my jsme se s nimi nevraceli a nechali je běhat samotné na Petra Bolka,“ uzavírá Jan Kopic. 

Fotogalerie