Je jen málo fotbalových týmů, které by se mohly historickým významem nebo počtem získaných titulů rovnat s nejbližším soupeřem Viktorie Plzeň. Dynamo Kyjev je nejúspěšnějším celkem ukrajinské Premier ligy.

Bílo-modří, jak se celku z hlavního města Ukrajiny přezdívá, dokázali opanovat samostatnou ukrajinskou ligu celkem čtrnáctkrát. O jeden titul méně získali hráči Kyjeva za dob Sovětského svazu. Naposledy se Dynamo stalo mistrem v poslední sezóně – stejně jako Viktoria Plzeň. Tým Kyjeva dokázal rovněž desetkrát zvítězit v ukrajinském poháru, k čemuž přidal i pět triumfů v Superpoháru. 

Nejvýraznější úspěchy zažilo kyjevské Dynamo v éře Sovětského svazu. Vysšaja liga SSSR se stala kořistí Dynama Kyjev celkem třináctkrát, Sovětský fotbalový pohár získali hráči Kyjeva celkem devětkrát a třikrát se jim navíc podařilo zvítězit v Sovětském superpoháru. Fanoušci Dynama ovšem nejraději vzpomínají na ročníky 1974/1975 a 1985/1986, ve kterých se jejich týmu povedlo zvítězit v Poháru vítězů pohárů a v roce 1975 navíc získat Evropský superpohár.

V novodobé historii klubu je pohárovým maximem účast v semifinále Ligy mistrů (1998/1999) a semifinále Poháru UEFA (2008/2009). V loňské sezóně Dynamo Kyjev dokráčelo až do čtvrtfinále Evropské ligy, kde nestačilo na Fiorentinu.

Mezi největší hvězdy současného kádru Sergeje Rebrova patří například portugalský reprezentant Miguel Veloso nebo ukrajinský útočník Andrij Jarmolenko. Klubovou legendou se stal veterán Oleksandr Šovkovskyj, který si v dresu Dynama Kyjev připsal bezmála 600 startů mezi třemi tyčemi. V týmu nejbližšího soupeře Viktorie figuruje i jméno, které měli čeští fanoušci donedávna možnost vídat v domácí nejvyšší soutěži. Sergej Rybalka hrával za Slovan Liberec.

Zápas FC Viktoria Plzeň – FC Dynamo Kyjev se hraje na hřišti v rakouském Jenbachu v sobotu 11. července od 16 hodin. Přímý přenos nabídne opět YouTube kanál Viktoria TV.