FC Viktoria Plzeň se v prvním přátelském utkání v rámci druhého španělského soustředění utká s aktuálně vedoucím týmem polské ligy Legií Varšava. Plzeňané půjdou do utkání po jednom kompletním dnu stráveném na jihu Španělska.

Legia Varšava byla založena v roce 1916 ve Lvově, během první světové války a v současnosti patří mezi nejvýznamnější polské fotbalové kluby. Aktuálně sídlí v hlavním městě Varšavě a domácí zápasy hraje na Stadion Wojska Polskiego, kam se vejde 31 800 diváků. 

Klub celkem dvanáctkrát vyhrál polskou ligu, poprvé se ze zisku titulu radoval v roce 1955 a naposledy v loňské sezoně 2016/2017. Legii se daří i v domácím poháru, který ovládla celkem osmnáctkrát, a také v superpoháru, který vyhrála čtyřikrát. 

Na evropské scéně sbírala Legia Varšava úspěchy v minulém století. V roce 1970 hrála semifinále Poháru mistrů evropských zemí (dnešní Liga mistrů), kde nestačila na Feyenoord Rotterdam (0:0 a 0:2). Mezi nejlepší čtyři týmy se klub dostal také v Poháru vítězů poháru a to v roce 1991. Nad jeho síly byl věhlasný Manchester United (1:3 a 1:1).

V novodobé historii se Legii Varšava daří v Evropské lize. V sezoně 2011/2012 postoupila ze základní skupiny mezi nejlepších 32 týmů, kde vypadla se Sportingem Lisabon. V ročníku 2013/2014 skončila v základní skupině, nicméně v sezoně 2014/2015 s přehledem postoupila opět do jarní vyřazovací fáze. V ročníku 2015/2016 si Legia zopakovala účast v základní skupině EL, aby o rok později postoupila o patro výš. Podzim 2016 strávila totiž v elitní společnosti základní skupiny Ligy mistrů vedle velkoklubů, kterými byly Real Madrid, Borussia Dortmund a Sporting Lisabon. Na začátku aktuálního ročníku vypal tradiční polský tým ze třetího předkola Ligy mistrů, když nestačil na kazašský celek FK Astana a následně se neprobojoval ani do skupiny Evropské ligy, kam jej nepustil Sheriff Tiraspol.

Ze současného kádru Legie Varšava je pro české fanoušky jednoznačně nejznámější jméno Adama Hlouška. Bývalý reprezentant České republiky s minulostí v Jablonci nebo Slavii přestoupil do Legie v zimě 2016 z německého Stuttgartu. V dresu polského týmu stihl odehrát ve všech soutěžích 87 utkání, ve kterých si připsal 7 branek.

Utkání začíná ve španělském Benidormu v 16:00 hodin, před začátkem zápasu bude zveřejněn odkaz na přímý přenos.