Jan Kovařík, hrdina zápasu se Zlínem! Třicetiletý univerzál, který tentokrát nastoupil na levém kraji obrany, v úvodním dějství duelu s Fastavem přispěl gólem a asistencí k výhře Plzně 2:0. Střelec výstavní trefy také tříbodové utkání zhodnotil společně s trenérem Pavlem Vrbou.

„Prvních deset minut bylo podle našich představ, kdy jsme dali dva góly a ten zápas víceméně rozhodli. Podařily se nám velice povedené akce s přesným zakončením,“ pochválil viktoriány čerstvě pětapadesátiletý kouč. „Celý první poločas jsme podle mě hráli naprosto výborně a takhle by to mělo vypadat pořád,“ souhlasil Kovařík.

Šikovný záložník s vynikající levačkou nejprve nahrál na gól Tomáši Chorému, aby pak sám nádherně skóroval z voleje. „Byl jsem překvapen, jak moc mi to sedlo, protože jsem snad z dvě stě třicátého zápasu dal první gól pravou,“ usmíval se. „Letělo to dlouho, nevěděl jsem, jestli to mám ještě zpracovat. Nakonec jsem se rozhodl tak, jak jsem se rozhodl a udělal dobře,“ liboval si.

Svého svěřence pochválil i trenér Pavel Vrba. „Honza Kovařík je předělaný levý záložník a já si myslím, že v dnešním moderním fotbale je hodně důležité, aby hráči byli ofenzivní a podporovali útočnou fázi. V prvním poločase se nám to hodně dařilo, oba góly jsme udělali přes falešná křídla,“ prohlásil spokojeně.

Viktoriáni si tak po výhře v Moskvě a doma s Olomoucí připsali třetí skalp soupeře v řadě. „Teď jsme najeli na takovou vítěznou vlnu a doufám, že to celému týmu půjde i dál a bude to co nejdéle pokračovat,“ přeje si Kovařík.

A může podle něho tato série pomoci celému mužstvu i do středečního utkání Ligy mistrů proti římskému AS? „Stoprocentně. Každá výhra, a už v lize, nebo v Lize mistrů nám obrovsky pomáhá. Máme víc sebevědomí a doufám, že to prokážeme i v zápase s Římem, i když to bude strašně těžké,“ uvědomuje si.

Fotogalerie