Na viktoriány čeká anglický týden v domácím prostředí. Už ve středu od 17:30 přivítají v Doosan Areně Mladou Boleslav v rámci čtvrtfinále MOL Cupu, v sobotu je potom na řadě ligový duel s Českými Budějovicemi. Před pohárovým zápasem promluvili k médiím Radim Řezník a trenér Adrian Guža.

Pro slovenského kouče půjde vůbec o první zkušenost v roli trenéra v rámci Českého poháru. „Všichni se těšíme, obzvl᚝, když je to před vlastními fanoušky. Je to pro nás další motivace hrát na vítězství a udělat maximum pro to, abychom byli úspěšní,“ řekl ke středečnímu souboji se Středočechy Adrian Guža.

Oba tázaní se ještě krátce vrátili k vítěznému zápasu na jablonecké Střelnici. Radim Řezník ho kvůli nachlazení sledoval pouze z lavičky. „Byl jsem nervózní, hlavně ke konci, ale myslím si, že jsme to zvládli velmi dobře. Jablonec je hodně těžký soupeř. Terén nebyl stoprocentní, ale kluci odvedli maximum. Jsme tým, takhle bychom měli pokračovat všichni,“ těšilo pravého beka Viktorky.

Adrian Guža pak promluvil o kvalitách Aleše Čermáka, který se vrátil po nemoci s bilancí 1+1. „Je to vynikající hráč a je úžasné, že potvrdil kvalitu z přípravného období. Navíc v zápase, který pro něho nebyl jednoduchý. Potřebujeme mít každého připraveného minimálně na takové úrovni, jako to ukázal Aleš,“ chválil hlavní kouč Plzně.

Pro červenomodré je vítězství v MOL Cupu velkou výzvou. První jarní překážkou bude Mladá Boleslav. „Je nᚠcíl vyhrát a udělat maximum pro to, abychom přivezli pohár do Plzně. Věřím tomu, že motivace bude tak silná, že nás potáhne za tímto prvním krokem a potom se budeme soustředit na další dva,“ konstatoval Guža.

„Jsme tři zápasy od trofeje, což by pro nás bylo super. S kluky jsme se o tom bavili, že je to deset let od posledního poháru. Je dobře, že hrajeme doma. Hodně se na to soustředíme, chceme ujít další krok a uvidíme, kdo postoupí,“ doplnil trenéra Radim Řezník.