Liga mistrů je rozlosována! Viktoria se ve čtvrtek dozvěděla soupeře do skupinové fáze UEFA Champions League. Ve skupině G vyzve obhájce titulu Real Madrid a také AS Řím s CSKA Moskva, se kterými už se Plzeň potkala. Zápasy se odehrají mezi zářím a prosincem.

Viktoriáni si potřetí ve své historii zahrají mezi evropskou fotbalovou elitou, kam se kvalifikovali přímo díky titulu v minulé sezoně. A západočeský celek už ví i své soupeře – budou jimi Real Madrid, AS Řím a CSKA Moskva.

Z výkonnostně nejsilnějšího prvního koše vzešel pro Západočechy asi ten nejt잚í možný soupeř – Real Madrid, který v minulém ročníku vyhrál už potřetí v řadě celou soutěž. Velkou zajímavostí je také to, že při třetí účasti Plzně v LM červenomodří potřetí narazí na obhájce titulu.

Španělský gigant je nejúspěšnějším týmem ve své zemi, tamní La Ligu vyhrál hned 33krát. I po odchodu Cristiana Ronalda hrají za „bílý balet“ megahvězdy, mezi něž patří například Sergio Ramos nebo Luka Modrič.

Jako další se Viktoria utká s AS Řím, s nímž už Plzeňané mají své zkušenosti. V rámci základní skupiny Evropské ligy 2016/17 viktoriáni na domácím stadionu remizovali s týmem z italské metropole 1:1, v odvetě pak prohráli na Stadio Olimpico 1:4. Za „vlky“ hraje i český útočník Patrik Schick.

Posledním protivníkem viktoriánů je moskevské CSKA, na kterou se v Plzni dodnes vzpomíná v tom nejlepším. Při druhé účasti Západočechů ve skupině Ligy mistrů narazili červenomodří právě na CSKA. Závěrečný zápas potřebovala Viktorka doma vyhrát, aby postoupila do jarní části Evropské ligy. To se nakonec povedlo díky gólu Tomáše Wágnera z posledních vteřin utkání. Tento moment jste si také nedávno zvolili jako zatím nejsilnější zážitek spojený s UEFA Champions League.

Informace o vstupenkách a přesné termíny jednotlivých zápasů budou upřesněny během následujících hodin.

Fotogalerie