Slovenský brankář Matúš Kozáčik zápas na Spartě, stejně jako ostatní viktoriáni, vyhlíží s natěšením. Půjde o velký duel, který zkrátka baví všechny. A přes to, že sparanský start do sezony nebyl úplně dle představ pražského klubu, neočekává v neděli o nic lehčí duel.

„Sparta má velice kvalitní kádr. I když se jí výsledkově nedařilo, tak už se zvedla. My k tomu musíme přistoupit zodpovědně a kvalitně se na to připravit,“ uvědomuje si dobře Matúš Kozáčik. „Tenhle souboj je vždy vypjatý. Atmosféra kolem jak před utkáním, tak během něj tomu odpovídá. Jde vždy o náročný zápas, ale těším se,“ dodává dlouholetý brankář Plzně.

Naposledy viktoriáni na Spartě padli 0:2. „To jen dokazuje, že zápasy se Spartou nejsou nikdy jednoduché. Mnohdy může rozhodovat i jediná šance. Věřím, že tentokráte zápas zvládneme my a uspějeme tam,“ říká odhodlaně Kozáčik.

Z informace, že se na Letnou chystá takřka tisíc fanoušků Plzně, měl velkou radost. „Na našem domácím stadionu je skoro pořád vyprodáno, a když vás fanoušci vyrazí podpořit i ven, je to skvělé. Velmi jim za to děkujeme, hrozně nám to pomáhá,“ vzkazuje třiatřicetiletý gólman.